Autor hattricku proti Poličce, Ptáček, Klofanům v semifinále chybět nebude!

Autor hattricku proti Poličce, Ptáček, Klofanům v semifinále chybět nebude!

Když jsme na začátku sezóny dělali rozhovor s tehdy novou akvizicí Klofanů, Romanem Ptáčkem, nikdo netušil, jaké krkolomné obraty ho v premiérové sezóně čekají. Ani tentokrát se nám jej nepodařilo vyzpovídat z očí do očí. Ve svém nabitém programu si však udělal čas, aby odpověděl na naše otázky alespoň prostřednictvím e-mailové korespondence. V následujícím rozhovoru se tedy ještě vrátíme k nadstavbovému utkání HC Klofani - BK ŘKF Polička, kde tento útočník s tvrdou střelou zařídil Klofanům první místo do play-off.

 

Romane, gratulujeme k výkonu a především vstřelenému hattricku, který se v KAHL nevidí zase tak často. Začátek utkání ale rozhodně nevypadal tak růžově, jako závěr. Čím vás Polička zaskočila?

"Začátek byl z naší strany hodně špatný. Poličtí na nás vlítli a my absolutně nestihali. Celý jejich tlak vygradoval vstřeleným gólem. Vypadalo to na totální propadák, ale dopadlo to přesně naopak. Po obdržené brance jsme konečně začali hrát naši hru a pomalu soupeře přehrávat."

Když jste po své druhé brance přijel na střídačku, vtipkoval jste se spoluhráči slovy: "Kluci, všechno hrajte na mne, ať si dám hattrick!" Napadlo vás vůbec, že se třetí branky opravdu dočkáte?

"Když jsem dal druhý gól, blesklo mi hlavou, že by bylo hezké dát hattrick a ještě k tomu na domácím stadionu. Ta branka byla hodně důležitá, protože to byla pojistka vítězství pár minut před koncem a pro mě třešnička na dortu. Prostě krásný pocit, dát hattrick." 
 

Nutno podotknout, že hattrick byl zasloužený a postaral jste se o něj sám výstavní bombou, nicméně celý zápas to vypadalo, že jste si ve třetí formaci skvěle sedli. Zařídili jste všechny branky utkání!


"Úkol třetího útoku a pokyny trenéra byly pro tento zápas jasné: udržovací lajna, pokusit se napadat a rozbíjet rozehrávku soupeře, aby se nedostal do hry. To se podařilo a navíc nám vyšlo všechno, na co jsme sáhli. Pro třetí lajnu zápas snů." 
 

Váš osobní příběh této sezóny je jak z nějakého amerického filmu. Hráč přichází do týmu a ve chvíli, kdy se se spoluhráči rozehraje a vybojuje si místo v základní sestavě, přichází zápletka. Nepříjemné zranění kolene z tréninku, po kterém jste již nahlásil konec sezóny. Nakonec jste ale po několika týdnech vše zvážil, poradil se s lékaři a rozhodl se Klofanům pomoci v důležitých zápasech, přesto, že to asi hodně bolí.


"To zranění bylo hodně nevinné. Při tréninku jsem si natrhnul vnější vaz v koleni. Dá se s tím hrát, ale hodně to bolí a dost mne to omezuje. Nejhorší je snažit se nemyslet na koleno a bolest a soustředit se na hru. Původně to vypadalo, že je pro mne konec sezóny, ale ta bolest se dá vydržet a proto hraju dál."

 

Teď v týdnu jste absolvoval další vyšetření a konzultace s lékaři. Nevyhnutelná je zřejmě operace. Každopádně fanoušky bude zcela jistě zajímat, zda vás ještě uvidí v posledních dvou klíčových utkáních, tedy v semifinále a v utkání o medaile?


"Čeká mě operace, ale to až po finále. Teď se soustředíme na další zápas s Hradcem. Chceme ho zvládnout a zahrát si finále."

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme především hodně zdraví!