Salaš debutovala v nových dresech vítězstvím, Klofany zklamalo nasazení

Salaš debutovala v nových dresech vítězstvím, Klofany zklamalo nasazení

Uplynulo již několik dní od dvojutkání Salaše. Ta se rozjela nejprve v sobotu do Chrudimi, kde změřila své síly s dosud vedoucími Klofany, a hned druhý den Hradecké čekala v Pardubicích Piksla. Přinášíme ohlédnutí za prvním zápasem. O rozhovor jsme poprosili kapitána Klofanů, Ondřeje Svačinku a hrajícího generálního manažera Salaše, Jana Sodomku.

 

Dnešní utkání, Ondřeji, nevyšlo podle vašich představ. Proč?

"Dnešní nasazení nebylo takové, jaké jsme si před zápasem předsevzali. Nevyšel nám úvod zápasu. Vlétli na nás, dostali jsme hned gól. Pak se tedy podařilo odpovědět, ale hned jsme dostali další dva a nebýt Ríši (brankář Klofanů, pozn. redakce), tak jsme jich v první třetině mohli dostat šest, sedm…

Ve druhé třetině to z naší strany nebylo úplně ono a ve třetí třetině už bylo pozdě na to, abychom s tím něco udělali. Povedlo se snížit, ale obecně to bylo o tom nasazení, které chybělo."

Soupeř je vám velice dobře známý, nicméně většina těch utkání vypadá podobně.

"Vypadá podobně, že nás vždycky rozeberou, dají hodně gólů a my to pak horko těžko dotahujeme. Někdy se to otočit podařilo, někdy ne. Je to asi jejich hokejová kvalita, která nám nesvědčí, protože oni si to opravdu umí dát, vědí o sobě (asi nejlépe ze všech týmů). Dokáží nás pak rozebrat a my, ač si myslím, že máme tým dobrý, tak s nimi máme plné ruce práce. Hovoří o tom už jenom to, že dávají tolik gólů."

 

Jak se, Honzo, díváte za dnešním zápasem?

"Zpětně jsem velice rád, že se nám podařilo nad dobře hrajícími Klofany získat důležité body do tabulky."

V letošním roce jste se se Salaší potkali už s úspěchy, ale i neúspěchy. Kam se tým posunul za těch několik odehraných utkání?

"Máme už tradičně slabší začátky sezóny. Je to dáno i tím, že nejsme jeden kompaktní tým z jednoho města. Vždycky se postupně scházíme a řekl bych, že ta naše forma postupně graduje. Dneska jsme se už sešli, přišli hráči, kteří nehráli v předchozích zápasech. Dnes nám to sedlo, a pokud mám hodnotit, tak jsme dnes podali nejlepší výkon ze všech čtyřech odehraných zápasů."

Také jste dnes nastoupili ve zbrusu nových dresech.

"Konečně se nám podařilo dát dohromady nové dresy. To pro nás bylo velkou motivací pro to, abychom tento zápas dotáhli do vítězného konce. Ty dresy jsou, myslím si, důstojné a k nim patří i to dnešní vítězství."

 

Děkuji za rozhovor.