"Děláme stále ty stejné chyby, je čas zvednout hlavu a hrát kvalitní hokej," hodnotí začátek sezony Martin Novotný ze Zilvaru

"Děláme stále ty stejné chyby, je čas zvednout hlavu a hrát kvalitní hokej," hodnotí začátek sezony Martin Novotný ze Zilvaru

Již pátou sezónu začíná Martin Novotný jako základní stavební prvek obranné linie Zilvaru. Tři poslední sezóny nastupoval ve třetí pětce, která měla za úkol hlavně bránit, avšak po prvních dvou zápasech letošní sezony se posunul do první obranné dvojice ke kapitánovi Karešovi. Jak vidí tuto změnu a věří konečně v letošní týmový úspěch Zilvaru? Více v rozhovoru.

 

Jak by jsi celkově zhodnotil začátek letošni sezóny?

"Myslím že sezóna nám začala nad očekávání velice dobře výhrou v Poličce, ale jízdu na vítězné vlně nám hned v druhém zápase zastavila Piksla a vzápětí hned Tookani. Ale náš čas snad teprve příjde a věřím že to bude v dalších zápasech. Mě osobně vstup do sezóny moc nevyšel, měl jsem problémy se zády a pomalu se z toho dostávám."

Tak špatný začátek to asi nebyl, když ses posunul do elitní první formace. Jak si v ní pochvaluješ souhru s kapitánem Víťou Karešem?

"Určitě jsem rád, s Víťou se spolupracuje dobře, je to vudčí osobnost a sálá z něho respekt na všechny strany. Doufám že naše spolupráce přinese růže."

Má letos konečně váš tým na boje o nejvyšší přičky?

"Určitě máme na to dostat se do finále, i když nějaké ty chyby stále děláme do kolečka a není jich málo. Ale jak se říká, chybama se člověk učí a je na čase zvednout hlavu a začít hrát kvalitní hokej."

Martine, na závěr otázka na odlehčení, ktery tým považuješ z Kahl za nejtěžšího soupeře a proti kterému se ti naopak hraje nejlépe a proč?

"Za nejtěžší tým jsem ještě minulou sezonu považoval Poličku, ale jelikož s námi hned první zápas padla, tak si myslím že nelehký boj bude s chrudimskými Klofany a naopak se těším na zápas s Balaury. Jsou v naší lize nováčky, tudíž si myslím že by měli převzít naší roli, ale třeba se můžu mýlit, nechme se překvapit."

Díky za rozhovor a hodně štěstí v dalších zápasech...