"Většinou se věnuju spíš dělání něčeho jiného, než co trénovat máme", říká talentovaný rebel ze Zilvaru František Vencl

"Většinou se věnuju spíš dělání něčeho jiného, než co trénovat máme", říká talentovaný rebel ze Zilvaru František Vencl

Že je rychnovský tým líheň hokejových talentů, jsme se mohli přesvědčit již minulou sezonu, kdy vyhrál Jindřich Barabáš korunu střelců celé KAHL. Zilvaři mají ve svém kádru ale ještě jeden takový hokejový diamant a i když ho bude potřeba ještě trochu obrousit, už teď platí za herního tahouna mužstva, ale i za hráče s přízviskem rebela. Je jím levé křídlo první formace František Vencl. Vidět ho před zápasem dopřávat si různé pochutiny z lahůdkárny, či pět minut před začátkem tréninku ještě v nekližé, není rozhodně ničím vyjímečným. O pár metrů dál na ledě je to ale již nebezpečný střelec a výborný bruslař. Zastihnout Františka k nějakému komentáři, či televiznímu rozhovoru je prakticky nemožné, nám se ale taková chvilka podařila, když jsme ho zastihli po tréninku před domácí šatnou. Nyní se s vámi o rozhovor s nevšedními odpověďmi podělíme...

 Letos jsi konečně na začátku sezony odčaroval tu střeleckou smůlu, cítíš se lépe a myslí že to tam letos bude padat?

"No jak říkáš, konečně. Lépe se určitě cítím a kdyby jich padalo víc, byl bych moc rád."

Jsi zatím druhý nejlepší střelec týmu, myslíš že máš šanci nejen porazit Jindru Barabáše, ale bojovat i o čelo celé KAHL?

"Bylo by to asi fajn, ale myslím si že na to si budeme ještě muset počkat."

Dáváš v tréninku důraz na něco speciálního?

"Většinou se věnuju spíš dělání něčeho jiného, než co trénovat máme. I přes to si však myslím, že to na mě nemá žádně negativní účinky."

Máš nějaký hokejový vzor či tým za který by sis chtěl někdy zahrát? 

 "Snem každého je snad zahrát si za Zilvar a ten už se mi splnil."

Závěrečná otázka bude jestli máš nějaký hokejový rituál a z čeho se skládá tvoje předzápasová strava? 

"No jasně, rituál mám. Před zápasem vždycky chodím jedině do nevypraného rybana, ale musím přiznat, že teď se z toho stal už i rituál tréninkový. Před zápasem si dám nejradši páreček v rohlíku, nebo dvacet deka pařížskýho se čtyřma rohlíkama."

Ať se Franto daří a díky za rozhovor...