Nedělní hokejové odpoledne

Nedělní hokejové odpoledne

   V neděli odpoledne dorazili v rámci 4. kola z hlavního města do Chrudimě Tookani. Ke třetímu vzájemnému utkáni v KAHL je vyzvali slatiňanští Vraníci. Borci z Prahy přijeli s úsměvem na rtech a přátelský duch se nesl celým kláním. V první třetině se mohlo zdát, že jde až o přátelské utkání. Je nutné podotknout, že zatímco k domácím byla štěstěna otočena přívětivou tváří, hosté jakoby se pohybovali po začarovaném ledě. Ač výraz jejich hry byl jako vždy velice hokejový, puk jakoby chvílemi přimrzal a neposlouchal. První polibek štěstí převzal ve 3.minutě slatiňanský Honza Polášek a poprvé z příhry Martina Opavského překonal jinak dobře chytajícího Jirku Přeučila v brance Tookanů. Stav 1:0.
   Ve druhé třetině Tooakni zatopili pod kotlem a roztočili kola rychleji. Slatiňanské obraně motal svými výjezdy hlavu nejvíce Pavel Vlasatý. Ale byli to znovu domácí, kteří měnili skóre. Druhý gól svůj i svého týmu zařídil znovu Polášek, tentokrát z nahrávky Petra Bohuňka. Puk se dostal za brankovou čáru odrazem od brusle. Po pěti minutách vyslal „zákeřného“ motýla na Přeučila Vít Novák. Nabíjel Petr Novák. Gólmana oslnila zřejmě světla a plachtící ránu propustil za svá záda, 3:0.
   Ve třetí třetině domácí bojovali o čisté konto pro Miloše Čejku a několikrát znovu s přispěním štěstí. Ve 40. minutě navíc přidal po přihrávce P. Nováka  4.gól Vraníků Jiří Pavliš. Soupeři se v podvečer rozešli 4:0.
   K velmi dobrému průběhu utkání přispěli svým výkonem také oba rozhodčí, kteří vedli utkání velmi citlivě a zároveň přesně.
   Dík patří všem divákům, kteří si našli v neděli odpoledne cestu na chrudimský zimák. Úsměv na tváři jim mohla vykouzlit rozpačitá oslava vranického vítězství J.

 



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.