BK ŘKF Polička přetlačila HC Balauři Pardubice

BK ŘKF Polička přetlačila HC Balauři Pardubice

             Domácí „ředkef“ chtěla navázat na zlepšený výkon z posledního klání proti Klofanům a hned od začátku uzavírala Balaury v jejich třetině. Tlak vyústil v přesilovku domácích ve 3. minutě, kdy si krátkou dovolenou na trestné lavici dopřál Kvapil. Darovaná početní výhoda se opět ukázala být pro domácí danajským darem, naštěstí však tentokrát neinkasovali. Ve hře v početní rovnováze měli však domácí více šancí a v 8. minutě zafungovala bratrská spolupráce Šafář – Šafář a Václav se zapsal poprvé letos mezi střelce – 1:0. Ještě do konce 1. třetiny padla do sítě hostí druhá branka, to když se do první formace zamíchal T. Lorenc a po několika nevyužitých šancích proměnil tu svoji P. Schaffer - 2:0.

            Další nevyužitou přesilovkou domácích začala druhá část – vyloučen byl Mikulecký. Krátce po jejím vypršení uhodilo na druhé straně. Že svoji dračí kůži nedají Balauři zadarmo připomněl domácím v 19. minutě Oulehla – 2:1. Na „ředkef“ začala padat deka a hra se vyrovnávala. Ve 22. minutě byl za podražení vyloučen domácí kapitán D. Šafář a i hosté mohli předvést svoji přesilovku. Ta byla sice o něco organizovanější než početní výhody domácích, nicméně skóre se nezměnilo. Změnu na výsledkové tabuli obstaral až J. Tauer, ten si dojel pro odražený kotouč a z poměrně značné dálky i úhlu nachytal hostujícího brankaře na nedbalkách - 3:1.

             Poslední perioda měla být gólově nejbohatší. Ve 34. minutě byli Balauři zase v kontaktu - 3:2. O branku se postaral Sochůrek, který jakoby ročníkem svého narození mezi Balaury ani nepatřil. To už ale chystal své galapředstavení poličský matador P. Čípek, který dvěma brankami v 37. minutě odvál pochyby o vítězi zápasu -2:5. Ve 39. minutě bylo ve prospěch domácích odpískáno trestné střílení. Exekuce se chopil P. Schaffer, jehož proměněný nájezd z minulého zápasu v Chrudimi obletěl svět a má na facebooku neuvěřitelných 62 shlédnutí. Tentokrát ale nechala poličská hvězda sportovně vyniknout brankaře hostí Třináctého, když svůj blafák namířila nekompromisně do jeho betonů. V poslední minutě doznalo skóre poslední korekce, hosté snížili Kubáčem na konečných 3:5.

            Sobotní večer tak mohl pokračovat na poličské faře, kde se hráči „ředkve“ potkali v přátelské atmosféře se svým sympatickým sokem z Pardubic. Vydřené poličské vítězství společně zajedli mimořádně hustou a chutnou gulášovou polévkou. Malou nepříjemnost pro hosty znamenala pouze kontrola občanských průkazů před rozdáváním piva, ale zákon je zákon. Poličský farní tým tedy vydřel vítězství nad nováčkem soutěže, ale již za čtrnáct dní jej čeká protivník podstatně zkušenější - pardubická PIKSLA.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.