V urputném poličském zápase PIKSLA poprvé letos padla

V urputném poličském zápase PIKSLA poprvé letos padla

         Zápas začal mírnou územní převahou domácího celku. Za svoji aktivitu se „ředkef“ dočkala odměny v podobě vyloučení hostujícího Dračinského v 5. minutě. Domácí neváhali ani vteřinu a svému soupeři začali hrát svoji vypiplanou truchlohru na téma početní výhoda. Ta nemohla vyústit v nic jiného než samostatný únik hostujícího útočníka. Pomyslné tlačítko „generální stop“ musel stisknout Z. Král a po minutě vyrovnal počet hráčů na trestné lavici i na ledě. Zatímco při hře čtyř proti čtyřem si oba týmy hlídaly zadní vrátka, ve zkrácené přesilovce Piksly se v závaru před brankou nejlépe zorientoval D. Línek a vrátil Z. Krále do hry 2 sekundy před řádným vypršením trestu - 0:1. Do konce první dvacetiminutovky pak už kralovali oba brankaři – pardubický V. Kouba i jeho o 31 let mladší kolega M. Břenek. 

            Druhá třetina se nesla ve znamení častých vyloučení hostujících hráčů. Postupně si šel oddechnout na trestnou lavici dvakrát L. Sedlák, D. Línek a nakonec P. Dračinský. Poličští se sice několikrát nastěhovali do obranného pásma Piksly ale jejich snaha byla jako obvykle tristní. Dvě spektakulární přihrávky do prostoru kruhů dostal z rohu například J. Vraspír, který z široké škály zakončení zvolil nejprve promáchnutí, napodruhé pak upadnutí. O tom že pro domácí „ředkef“ je v této sezoně nejbolavějším kamenem v botě přesilovka svědčí následující statistika: počet přesilovek: 19, využití: 1. I po druhé třetině tedy svítilo na světelné tabuli skóre 0:1.

            V poslední části působil domácí tým římskokatolických bruslařů hladovějším dojmem, naopak hosté z Pardubic byli poněkud hokejovější. Po jednom z vhazování v útočném pásmu domácích se k puku dostal T. Lorenc a ten prostřelil do té doby vynikajícího Koubu – 1:1. O necelých 5 minut později vyčistil svým tělem předbrankový prostor hostů Dvořáček a na J. Tauera, jednoho z mála domácích útočníků, kterému přes horké léto nezvlhnul prach, už zívala jen prázdná brána – 2:1. Do konce zbývalo něco přes 5 minut a dal se čekat tuhý nápor Piksly. Ten také přišel a v poslední minutě byl umocněn vyloučením domácího P. Šimona. Hosté ještě vyměnili vynikajícího Koubu za jednoho hráče do pole, ale ani dvojnásobná přesilovka k vyrovnání už nevedla.

            Domácí upadli do hluboké euforie a ihned po rybičce pro skvělé publikum se jali ztrestat karton pardubického piva značky Pernštejn, jenž dostali darem od soupeře. Protože zbýval ještě čas pronájmu ledové plochy, mohli si fanoušci se svými hokejově angažovanými tatínky, partnery, manžely, popřípadě jen idoly zabruslit. Dále se již vše odehrávalo na poličské faře podle známého scénáře. Protože pro BK ŘKF Polička se jednalo možná o poslední domácí zápas sezony, bylo na jeho hráčích vidět obrovské nasazení. Přesto je nutné konstatovat, že ve vyrovnaném, tvrdém a vypjatém zápase zvítězil tým o chloupek šťastnější. Piksla tak padla poprvé v letošní sezoně, naopak BK ŘKF ukázala lepšící se formu a potvrdila svůj odraz ode dna ligové tabulky.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.