S Tookany hrajeme zásadně 2:2

S Tookany hrajeme zásadně 2:2

Dvakrát se střetli Klofani s pražským soupeřem a pokaždé se oba celky rozešly smírně v poměru 2:2. Zatímco v loňské sezóně Klofani zajížděli na led do Letňan, letos tomu bylo zcela naopak. Tookani zamířili na chrudimský zimní stadion na poslední zápas domácího celku.

Tým v červenočerných dresech se snad poprvé od úvodu sezóny sešel v počtu kompletních tří pětek a rozhodně pomýšlel na to, že se popere o šanci utkat se na dálku se sousedem v tabulce, pardubickou Pikslou, o celkové první místo.

Jenže, jak už se stává u domácího celku téměř pravidlem, čas utkání v době pravidelného tréninku a vidina hratelného soupeře poněkud znejistila ruce úřadujících mistrů, takže hrstka nejvěrnějších diváků málem prožila dejavue z úvodu sezóny, ve kterém tristní výkon Klofanů znamenal prohru 0:3 s Vraníky.

Do tohoto utkání vstoupili domácí aktivně a po prvních střídáních se mohlo zdát, že soupeř nebude klást větší odpor. Jenže pátá minuta utkání přinesla studenou sprchu, když se prosadil Hlaváček a domácí museli hodně zpytovat svědomí - 0:1.

Dvě minuty nato ale bylo srovnáno. Do přečíslení se dostala první formace a Svačinka svůj backhandový blafák přetavil ve vyrovnávací branku - 1:1. Rychlé srovnání ale klid na klofanské hole nepřinesl. Úsilí povolilo, soupeř začal skvěle presovat a znepříjemňovat domácím rozehrávku. Nervozita se přenesla na celý tým a když se snad všechny kotouče odrážely na hole soupeřů, zavládl na ledové ploše zmar. Ten navíc podtrhla 11. minuta, ve které přidal druhou branku Hlaváček a hosté znovu vedli o jednu branku - 1:2.

O chvíli později pak ještě musel čarovat Kočí, který čelil nájezdu hned dvou opeřenců v brejkové situaci. Fantastickým zákrokem udržel naděje domácích nad vodou a soupeř musel odjet střídat se smutně sklopenými zobáky.

Ve druhé třetině nastoupili Klofani s úmyslem zvrátit nepříznivý stav, ale obraz hry se příliš nezměnil. Chyběl především pohyb. Hráči byli až příliš statičtí, snad vinou dlouhého střídání se nedostávali do tempa. Čekání na vyrovnávací branku tak trvalo až do 30. minuty utkání, kdy na gólmana Přeučila vystřelil ostrou ranou domácí Hobza a pro letošní posilu Klofanů, Michala Koláře, už bylo lahůdkou napálit odražený kotouč k pravé tyči tookanské branky - 2:2.

V závěrečném dějství domácí vycítil šanci k obratu v utkání, soupeř jako by polevoval v nasazení. Jenže, marná sláva, tento večer se nedařilo téměř nic. Zapomenuty byly všechny dovednosti. Fantastická poziční hra, důraz a rychlý přístup k hráčům ze strany hostí slavil úspěch. A když pak tváří v tvář gólmanu hostí pohořel Martin Hobza, jehož střelu fantastickým semaforem Přeučil zlikvidoval, dospěl zápas znovu do nerozhodného stavu 2:2.

Na závěr ještě obě mužstva využila zbývajícího času a pro potěšení své i diváků zařadila pět samostatných nájezdů. Lepšími exekutory se stali hráči pražského výběru a tak vlastně, mimo soutěž, tento večer zvítězili.

Pro Klofany remíza znamená jediné. S deseti body má již jistotu nejhůře druhého místa v tabulce bodování po základní části.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.