SALAŠ SI ODVEZLA JASNÉ VÍTĚZSTVÍ

SALAŠ SI ODVEZLA JASNÉ VÍTĚZSTVÍ

Poslední zápas základní části viděli diváci na ledě v Rychnově. Zde se střetly celky ze spodní části tabulky HC ZILVAR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU a SALAŠ HRADEC KRÁLOVÉ.

I když se dle rozlosování mělo hrát na ledě SALAŠE, oba kluby se dohodly, že se zápas odehraje v Rychnově, aby se stihlo odehrát ještě v lednu. Proto v reportáži budu uvádět jako domácí RYCHNOV, ať se nám to neplete :-).

Předem bylo jasné, že ten, kdo prohraje, jde na úřadujícího MISTRA ze sezony 2014/2015, KLOFANI. Ještě před zápasem jsme museli řešit zápletku, protože si náš střelec Jenda Hladký zapomněl dres. Naštěstí jsme sehnali jeden v barvách SALAŠE a už se muselo jen provizorně lepicí páskou vyrobit číslo.

Zápas začal poměrně opatrně, a po prvním oťukávání přišla první velká šance. Měl ji na svědomí Jenda Sodomka, který zbytečně ztratil na útočné modré puk a Rychnovští jeli dva na osamoceného brankáře. Jenže akci překombinovali a z brejku vůbec nevystřelili na bránu. Od této chvíle přišly na dlouhou dobu šance jen na druhé straně. Nejdříve jel Radek Pérko sám na brankáře, ale kličku do bekhendu zakončil pouze do betonu brankáře. Poté již SALAŠ rozjela brankostroj. První, kdo rozvlnil síť za domácím brankářem, byl přece jen Radek Pérko, který v čase 5:43 zacílil přesně po přihrávce Jendy Hladkého. Další gól přidal v čase 9:14 Roman Adámek zase po asistenci Jendy Hladkého. Jasnou převahu v první třetině pečetil Jenda Hladký gólem v přesilovce v čase 10:53 po asistenci Petra Zástěry. Nic jiného podstatného se již v první třetině nestalo.

Ve druhé třetině se obraz hry moc nezměnil a nadále měla výraznou převahu SALAŠ, kterou zužitkoval ve čtvrtou branku přesnou střelou od modré čáry obránce Dalibor Vaško. Na tu mu v čase 21:37 přihrával Radek Pérko. To již bylo na domácího brankáře Jana Alexandra Dostálka až příliš a přenechal místo v brance novému muži v masce, kterým byl Lukáš Mlejnek. Domácí si také začali pomáhat drobnými fauly a rozhodčí je nekompromisně poslal do 3. Hradeckým se dlouho nedařila tato dvojnásobná přesilovka využít, díky dobrým zákrokům domácího brankáře. Až v čase 27:00 již nestačil na střelu Romana Adámka, která se dostala až za jeho záda. Takže po druhé třetině svítil na ukazateli nepříznivý stav pro domácí 0:5.

Ve třetí třetině se domácí snažili s výsledkem něco udělat. A také se jim to málem povedlo. To, když domácí útočník ujel po pravém křídle a tvrdou střelou nechal vyniknout hostujícího brankáře Petra Nováka skvělým zákrokem lapačkou. Poté ale přišly v časech 32:39 a 33:46 dva góly jako přes kopírák. V útočném pásmu se u levého hrazení k puku dostal Roman Adámek, který se uvolnil a poslal puk na bránu, kde šikovně dorážel Radek Pérko. To znamenalo pro nejproduktivnějšího hradeckého borce HATTRICK. A aby toho nebylo málo, tak HATTRICK dosáhl i druhý útočník Roman Adámek v čase 35:33. Skóre 0:8 hosty jaksi ukolébalo a ZILVAR začínal mít šance a převahu. Brankář Petr Novák dlouho odolával střelám domácích a snažil se vychytat vysněnou nulu, ale tým mu moc nepomohl a góly musely zákonitě přijít i na druhé straně. Jako první to prolomil Ondřej Barabáš, který dostal puk za záda brankáře v čase 37:24. Domácí ucítili malou jiskřičku naděje a vrhli všechny své síly do útoku. Další gól přidal v čase 40:31 Vojtěch Barabáš, který překvapil brankáře rychlým objetím branky, při kterém se mu podařilo propasírovat puk pod betonem až za brankovou čáru. A to nebylo vše. Vzápětí přišel třetí gól. Postaral se o něj František Vencl, kterému přihrával v čase 41:09 Tomáš Kafuněk. A rázem to bylo už jen 3:8. Ale to bylo ze strany domácích vše, na co jim dnes síly stačily. Závěrečný nápor jim překazilo vyloučení a SALAŠ si výsledek již pohlídala.

Tento výsledek již určil čtvrtfinálové dvojice a je jasné, že SALAŠ se utká s POLIČKOU a na ZILVAR čekají KLOFANI.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.