"Tenhle tým konečně hrál to, na co má", hodnotí nepřekvapení lídři Zilvaru

"Tenhle tým konečně hrál to, na co má", hodnotí nepřekvapení lídři Zilvaru

Po dlouhých pěti letech konečně dokázali rychnovští Zilvaři překročit svůj stín a postoupit do boje o medaile, psalo se v reportáži ze čtvrtfinálového zápasu a to opravdu přesně vystihuje realitu. Rychnovští hráči se čtyři roky intenzivního tréninku snažili zlepšovat a sezónu od sezóny se více přiblížit svým soupeřům, kteří měli na startu prvního ročníku o nějaký ten hokejový rok nabrusleno více. Zdá se že po pěti letech se kýženého výsledku zilvarská parta konečně dočkala. Celou základní část až na poslední zápas se Salaší hrála s každým soupeřem velice vyrovnaný hokej a když prohrála, tak ne o více než dvě branky. A čtvrtfinále bylo ještě o další level výše. Nejen že mladíci z Rychnova sehráli vyrovnanou hru, ale ještě dokázali udržet železné nervy v samostatných nájezdech a naopak svého zkušenějšího soupeře v této disciplíně vykoupat. Na skvělý výsledek a postup do semifinále ihned po zápase reagovali na mikrofon redakce KAHL lídři vítězného týmu. V zápase dvoubodový hráč Ondřej Barabáš, kapitán Víťa Kareš a nejproduktivnější obránce týmu Martin Novotný.

Ondřej Barabáš: "Na zápas s Klofany jsem si věřil,  i když jsme je nikdy před tím ještě neporazili. Prostě jsem nějak tušil,  že pokud máme postoupit do semifinále,  musíme v lose play-off dostat právě je! Největší motivaci jsem ale dostal před zápasem,  kdy se v naší kabině objevil Pavel Sedlák a řekl: Tak jim to aspoň trochu znepříjemněte, kluci!" 

 

Vítězslav Kareš: "Jednoznačně zápas hoden soutěže, která se nazývá KAHL. Slušnost, férovost, napínavá podívaná až do konce. Musím jednoznačně vyzdvihnout celý tým, který na ledě nechal opravdu všechno a skvělého brankáře který nás dnes podržel. Tohle je obrovské povzbuzení do další práce. A co bylo na zápase ještě skvělé, byla určitě divácká kulisa, fantastické, skvělý zážitek."

Martin Novotný: "Dneska byla cítit obrovská nabuzenost už v šatně před zápasem, kdy k nám promlouval náš kapitán, obrovský stmelovací článek našeho kádru. Apeloval na nás ať konečně zahodíme tu naši zamotanou hlavu a hrajeme hokej. Hned po úvodním buly nás Chrudim zatlačila hluboko do našeho obraného pásma. V tu chvíli jsem se zaťatými zuby čekal na první střídání až budu moct poprvé skočit přes mantinel. Karta se však obrátila a byli jsme to naopak my kdo vedl a bylo dobře, že pomyslnou první ránu v ringu jsme dali my. Abych pravdu řekl, po první třetině jsem myslel že mě z Chrudimského stánku odnesou nohama napřed, v takovém tempu se hrálo v první třetině. Zápas byl nahoru dolů až do konce, kdy jsme se po vyrovnávací brance na 3:3 ještě strachovali o výsledek. Jak přišly na řadu nájezdy, tam jsem prostě věděl že nás Jenda v brance podrží. Při každém nájezdu si počkal a když vychytal druhého klofana a navíc Radek Krupičků jednoznačně proměnil svůj nájezd, tušil jsem že je to doma. Po té už si jen pamatuju jak jsme se drželi za ramena a Vojta Barabáš řve na celou střídačku "jako v Naganu" a to poslední přeskočení manťáku bylo asi to nejlepší v dosavadní kariéře."