BK ŘKF Polička získala další bronz

BK ŘKF Polička získala další bronz

V souboji o třetí příčku měly od úvodní minuty navrch Kobylisy, které si v první části vypracovaly řadu gólových příležitostí i díky přesilové hře. V ní se ještě TOOKANI neradovali, chuť si však spravili v šesté minutě po přesném zakončení Aleše Daniela – 0:1! I po gólové radosti byly Kobylisy směrem dopředu aktivnější a Polička mohla děkovat zejména pozornému brankáři Tomáši Břenkovi, který řadou kvalitních zákroků držel domácí celek ve hře.

O osudu souboje o třetí místo definitivně rozhodla druhá třetina, která mnohem více vyšla domácím hokejistům. Srovnání stavu přišlo ve 21. minutě po skvělé samostatné akci Zdeňka Krále, který se ukázkově uvolnil v útočném pásmu a neomylnou ranou srovnal stav duelu na 1:1! Dvě minuty po vyrovnávací trefě již Polička vedla, na vině je akce Davida Šafáře, jenž zakončil přečíslení dva na jednoho po parádní přihrávce Jana Taubera – 2:1! TOOKANI ve druhém dějství totálně odpadli a do pauzy inkasovali ještě dvakrát.

Na rozdíl dvou gólů navýšil David Šafář dalším přesným zakončením ke vzdálenější tyči, o jednatřicet vteřin později přiblížil Poličku čtvrtou brankou Jiří Vraspír – 4:1! Vynikající druhá část výrazně naklonila skóre na stranu stříbrných medailistů z loňské sezóny, v závěrečné patnáctiminutovce již domácí pouze kontrolovali svoje vedení. Pátou branku si hráči Poličky schovali na začátek závěrečného dějství, po trefě Petra Schaffera ze samostatného úniku po návratu z trestné lavice vypadalo, že jim třetí příčku již nikdo nevezme – 5:1!

TOOKANI však ještě neřekli poslední slovo a ve třetí části se díky gólům Pavla Vlasatého a Ondřeje Táborského přiblížili na rozdíl dvou gólů – 5:3! Zkušená Polička již dokázala duel dovézt utkání do vítězného konce, vše pečetil šestou trefou Petr Schaffer, jenž se také zapsal mezi dvougólové střelce utkání – 6:3. V samotném závěru ještě prostřelil střídajícího Dalíka Jiří Podval, jenž stanovil konečný výsledek na 6:4. Stejně jako v loňském ročníku Polička skončila na třetím místě, TOOKANI Kobylisy končí čtvrtí.

Onlajn z utkání



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.