Posezónní ohlasy z tábora Zilvaru - 2. část

Posezónní ohlasy z tábora Zilvaru - 2. část

Na úspěchu v kolektivním sportu vždy záleží na tom, jak se v nejtěžších chvílích semkne kolektiv hráčů. Ten je složen z ofenzivních hvězd, tvrdých dříčů, výborně bránících jednotlivců, ale také z nováčků. A pokud to jsou nováčci, kteří se rychle aklimatizují a zlepšují postupně celou sezónu svoji výkonnost, o to více je znát, aby tým šlapal jako dobře namazaný stroj a neměl velké slabiny na žádném postu. To se letos u Zilvaru zdařilo a tak i zmíněné nováčky jsme letos oslovili ke zhodnocení sezóny. Nebo spíše úplné nováčky dva a to Michaela Jirušku a Petra Vávru, kteří se k mužstvu připojili opravdu až letošní sezonu. Třetí z nich Petr Dohnálek byl na soupisce již sezonu minulou, ale k opravdovým ostrým zápasům se v základní sestavě dostal až letos a rozhodně nezklamal, stejně jako dva prvně jmenovaní.

Michael Jiruška, útočník - pravé křídlo

"Letošní sezóna byla moje první v dresu Zilvaru a vůbec v hokeji samotném. Takže jsem moc nevěděl co od ní čekat. S klukama jsem se ale celkem rychle sehrál a zapadl mezi ně. Výsledkově se nám v základní části příliš nedařilo, ale herně to nebylo vůbec špatné, a tak jsme vstupovali do playoff natěšení a s vidinou postupu. To co se nám ale nakonec podařilo určitě nikdo nečekal. Pro mě bohužel sezóna skončila předčasně kvůli zdravotním problémům, ale kluky jsem povzbuzoval z tribuny.​"

Nejlepší okamžik sezóny: "To byl z mého pohledu ten, že se mi hned v prvním zápase podařilo skórovat."

Překvapení sezóny: "Určitě skvělé stříbrné medaile!"

Petr Vávra, útočník - levé křídlo

"Když se ohlédnu za uplynulou sezónou musím uznat, že jsme odvedli kus poctivé práce. Naše píle na trénincích byla zhodnocena. Ne všechny zápasy v základní části se zdařili dle našich představ, ale vždy jsme se snažili z našich chyb ponaučit a zlepšit tu či onu herní činnost. Z tohoto postupu vykrystalizoval i náš senzační výkon ve čtvrtfinálovém zápase. To samé se dá říci i o semifinále s Tookany, kde jsme opět podali kompaktní výkon. Jak asi každý ví, k dobrému výsledku je vždy třeba i trochu toho štěstíčka, kterého jsme ve finále měli o trochu méně než náš soupeř. Ale jak již mnohokrát zaznělo, my máme co slavit. Pro nás je to historický úspěch. Za sebe bych chtěl poděkovat všem svým spoluhráčům, že můžu být součástí této bezva party lidí."

Nejlepší okamžik sezóny: "Mezi nejlepší okamžik sezóny bych zařadil naše vítězství ve čtvrtfinále s celkem Klofanů. Byl to parádní zápas, kde nechyběla rychlost, bojovnost a napětí až do samého závěru. Zde se ukázalo, jak jsme kompaktní tým.​"

Překvapení sezóny: "Překvapením sezóny je pro mě výkon našeho gólmana Jendy, který se během jedné sezóny vypracoval na post jedničky a svoje kvality předvedl v play-off."  

Petr Dohnálek - obránce

"Letošní sezónu bych si troufl ohodnotit jako velmi zdařilou. Přeci jenom, komu se poštěstí po dvou letech na bruslích bojovat o ty nejvyšší příčky. Celkově si myslím, že oproti loňskému roku, kdy jsem do týmu měl možnost nastoupit, se celý tým rapidně zlepšil, to poukazuje i na to, že jsme téměř se všemi týmy v základní části hráli celkem vyrovnanou hru."

Nejlepší okamžik sezóny: "Pro mě je asi nejlepším okamžikem sezóny čtvrtfinálový zápas s Klofany, kdy jsme vyhráli na samostatné nájezdy. Celá střídačka se držela za ramena, atmosféra byla nezapomenutelná."

Překvapení sezóny: "Překvapením pro mě byl určitě postup do bojů o medaile a následné druhé místo celkově. Dalším překvapením byli naši věrní fanoušci, kteří nás nikdy nenechali ve štychu a vedli nás vždy hlasitě kupředu."