Dramatický duel rozhodla poslední minuta

Dramatický duel rozhodla poslední minuta

Dramatický duel mezi Klofany a Poličkou skončil opět nejtěsnějším možným rozdílem. Tentokrát se z výhry radovali domácí, kteří si dva body dokázali vystřílet až v poslední třetině napínavého zápasu.

Klofanům patřil vstup do utkání. Jako by chtěli nechat zapomenout na nepovedené začátky z minulého ročníku, dokázali se soupeřem držet tempo, bruslit a tvořit hru. Polička se k výraznějšímu ohrožení Kočího nedostala, naopak domácí akce začaly zavánět brankou.

Jak to však bývá, udeřilo na opačné straně. Po ojedinělé akci Poličských vystřelil ve 12. minutě Lorenc, Kočí sice dokázal zareagovat, ale v poloze ležícího bezmocného brankáře již jen sledoval, jak do odkryté klece nasměroval kotouč z dorážky Tauer - 0:1.

To byla ovšem pro domácí sprcha, která notně zamávala nejen dobrým pocitem ze hry, ale také sebrala klid a rozvahu z hokejek. Klofani vypadli z tempa a zkušený poličský tým přebral otěže zápasu do svých rukou.

Domácím nepomohly ani četné přesilovky. Na konci druhé třetiny se jim naskytla dokonce výhoda dvojnásobné převahy. Ani při hře pěti proti třem však vyrovnat nedokázali.

V posledním dějství pak domácí podržel v několika ošemetných situacích Kočí a jakoby právě jeho jistota znovu dodala chuť a bojovnost červenokabátníkům. Své nejspíše udělala i kvalitní fyzická příprava, kterou domácí vypilovali v náročných přípravných duelech. Každopádně v posledních minutách působili Klofani jako politi živou vodou.

Ve 37. minutě zakončoval před brankou Vtípil, který se uvolnil pro přesný pas D. Slezáka. Vynikající Břenek střelu z besprostřední blízkosti sice zneškodnil, k vyraženému kotouči se ale dostal Korbel, nekompromisně zavěsil a spustil lavinu radosti - 1:1.

Obrat pak dokonala 36 vteřin před závěrečnou sirénou dvojice Svačinka - P. Vitáček, který blafákem zařídil konečné vítězství 2:1. Nic na tom nezměnila ani power-play hostí a tak si domácí mohli odškrtnout první splněný cíl.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.