Salaš prožila s Klofany infarktový závěr a připsala si druhou výhru sezóny

Salaš prožila s Klofany infarktový závěr a připsala si druhou výhru sezóny

V sobotu 5. Listopadu 2016 se odehrál na polo rozestavěném stadionu v Hlinsku zápas mezi týmem HC Salaš Hradec Králové a HC Klofani Chrudim. Už v přípravě před sezonou spolu oba týmy sehráli dva přípravné zápasy,  kdy se ukázalo, že souboje mezi těmito rivaly budou vždy velmi napínavé.

První přípravný zápas skončil těsnou výhrou Klofanů a druhý po dramatickém závěru remízou, ačkoliv Salaš vedla o tři branky. Proto se dalo čekat, že Salaš do třetího a hlavně mistrovského zápasu dá vše. Diváci a borci na ledě čekali na první gól necelých 13 minut. Za Salaš se prosadil talentovaný Dalibor Vaško – 1:0. Další dvě trefy do branky Klofanů padly až ve druhé třetině, kdy ve 27. minutě skóroval po geniální brejkové přihrávce Jirka Novotný (2:0) a v necelé 30. minutě utkání Honza Hladký (3:0). Do posledního dějství nastupoval tým Salaše za pohodlného vedení 3:0 a zdálo se, že má zápas pevně pod kontrolou.

Hokej je ale jeden z nejrychlejších kolektivních sportů a je potřeba se soustředit až do poslední minuty zápasu, což platí mezi Salaší a Klofany, dvojnásob - utkání mezi těmito soupeři jsou vždy plné zvratů. Po chybě v útočném pásmu Salaše snížil Pavel Vitáček na 3:1. Klofani vycítili šanci se zápasem ještě něco udělat a bylo na nich vidět, že se nechtějí jen tak lehce vzdát. Během tří minut přidali ještě dva góly hráči Jan Vitáček (3:2) a Petr Polanský (3:3) a tím se zápas změnil z kontrolované hry Salaše na obrovské drama. Naštěstí pro mužstvo Salaše si ve 39. minutě vybral slabší chvilku brankář hostí, kdy vyjel proti dlouhé přihrávce Salaše. Puk ale minul a ten doklouzal až za brankovou čáru - Jan Hladký (4:3). Tím se Salaš dostala opět do vedení. Po dvou zbytečných faulech Salaše zkusili Klofani i hru bez brankáře a tak se jim naskytla skvělá příležitost k vyrovnání, ale ani v šesti proti třem v útočném pásmu se jim nepodařilo skórovat.

Zápas skončil 4:3 pro HC Salaš a po oboustranné gratulaci soupeřů a děkovačce početnému publiku se oba celky sešli u posezení nad kupou řízků, uzeného a vychlazeným pivem. Závěrem velké poděkování každému, kdo se na přípravě zápasu a pohoštění podílel.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.