Svatý Martin v chrudimském derby body rozdělil

Svatý Martin v chrudimském derby body rozdělil

Obě mužstva byla určitě velmi natěšena, zároveň nikdo nechtěl udělat první chybu. Útočníci obou manšaftů podnikali výpady, ale obrany s podporou svých golmanů držely valy pevně. K první změně skóre došlo tedy až na konci první třetiny, kdy za trochu delší konec začali tahat Vraníci. Minutu před jejím koncem se po souhře s Pavlišem prosadila nová slatiňanská akvizice Tomáš Tlapák, 13:58 1:0.

Druhá třetina přinesla drobnou změnu v jinak velmi vyrovnaném a celkem pohodovém utkání, hlad po góle hnal do útoku více Klofany. Prapor držel zejména agilní kapitán Ondra Svačinka, který také ve 25. minutě  vybídl ke skórování nového muže v chrudimských řadách, 24:53, Kolář 1:1. Za tohoto stavu se sešlo do rozhodujícího dějství.

Na začátku třetí třetiny si vzali znovu vedení zpět domácí Vraníci, kdy po příhře Karlíka překonal zblízka Kočího Rubič, 32:57 2:1. Potvrzení vedení a touhu po vztyčení jediné vlajky nad společnou arénou budoval na začátku 41. minuty Novák Petr, 3:1.  Za tohoto stavu se zdálo, že o osudu derby je rozhodnuto. To však odmítl chrudimský strážce brány Kočí, který minutu před koncem vychytal nájezd Karlíka a následnou dvojitou dorážku Šotty. A hokej znovu ukázal, jak dovede být nevyzpytatelný. Klofani sáhli ke hře bez brankaře, požili zřejmě kouzelný lektvar a ukázali obrovskou vůli po změně vývoje zápasu. Zatlačili Vraníky před jinak skvěle chytajícího Čejku a v rozmezí 20 vteřin srovnali na konečných 3:3. Nejprve po nahrávce Svačinky v čase 44:34 snižoval Tomáš Vitáček na 3:2 a po té v infarktovém závěru vyrovnal dvě vteřiny před vypršením času po nastřelení Hobzy jeho bratr Pavel Vitáček, 44:58 3:3.

Kdo přišel, nelitoval. Utkání bylo pestré, bojovné, férové (po jednom vyloučeném na každé straně) a napínavé a dárek v podobě bodu nakonec dostali všichni Martinové (i když ten chrudimský z něj měl určitě trošku větší radost J). Škoda, že si nakonec zřejmě, v návalu euforie, trochu popletl strany chrudimský Pavel V. a jel oslavná gesta předvádět před slatiňanskou střídačku. Určitě by je bývali lépe docenili jeho spoluhráči a fanoušci, které o ně ochudil, a jistě jim to bylo líto. U Vraníků se opět jeho vystoupení minimálně s pochopením nesetkalo…



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.