V utkání dvou tradičních rivalů se z vítězství radovala domácí Piksla

V utkání dvou tradičních rivalů se z vítězství radovala domácí Piksla

Extraligový led pardubické Tipsport arény byl v sobotu 26.11. v podvečer svědkem dalšího utkání KAHL.
Domácí HC Piksla přivítala svého tradičního soupeře, mužstvo ŘKF z Poličky.

   Úvod utkání patřil hostům. Časomíra neodkrojila z hrací doby ještě ani čtyři minuty a domácí brankář Roman Vítek musel lovit puk ze své sítě. Do šance se dostal Zdeněk Král a ten, se v koncovce obvykle nemýlí. Přihrával mu Josef Dvořáček. 3:58- 0:1.

 Domácí se pozvolna oklepali a hra se vyrovnala. Obě mužstva vycházela ze zajištěné obrany a brankáři vládli s jistotou ve svých brankovištích. Do konce první třetiny již žádná branka nepadla.

   Na začátku druhé části hry se provinil proti pravidlům Pavel Dračinský a za podražení putoval na trestnou lavici. Pardubičtí se však úspěšně ubránili.

   Ve dvacáté minutě se radovala Piksla z vyrovnání. Po rychlé akci Jakuba Kosteleckého skóroval Zdeněk Blažek. 19:47 - 1:1.

   V čase 20:31 podrazil Tomáš Břenek Pavla Sedláka a výhodu přesilovky měla Piksla. Rychlou ,,vendetu" vykonal Petr Sedlák. Jakub Kostelecký vyhrál buly, posunul puk za sebe na modrou čáru a domácí obránce propálil vše, co před ním stálo. 20:35 - 2:1.

 O dvě minuty později byl vyloučen  Robert Šena za krosček. Hosté se usadili v útočném pásmu. Střela Zdeňka Krále sice namířila mezi tyče, ale od nohy domácího obránce se odrazila k zcela volnému Josofovi Dvořáčkovi a ten ho pohodlně dorazil do branky. 23:14 - 2:2.

   Vzápětí dostali výhodu přesilové hry domácí, ale i když se hodně snažili, odseděl si Pavel Šimon celé dvě minuty. Gól padl až o minutu později. Miloš Krátký přesnou přihrávkou našel před brankou svého syna Martina a ten dobře věděl, že kdyby neskóroval, musel by doma za trest vidlema přeházet celý stoh slámy. 26:26 - 3:2.

   Nepříznivý vývoj utkání byl pravděpodobně důvodem toho, že Tomáš Břenek neudržel nervy na uzdě a po sporném posouzení zakázaného uvolnění počastoval rozhodčího výrazem, který s nesluší opakovat. Odměnou mu byl desetiminutový osobní trest. Tomáš ještě pár slůvek přihodil a sudí ho poslal, snad aby se schladil, s druhou desítkou do sprch.

   Úvod závěrečné třetiny vyšel dokonale hráčům v bílých dresech. Robert Šena zavezl puk do útočného pásma, přihrál Kosteleckému a ten zvýšil na 4:2, na časomíře svítil čas 30:39.

    Ve zbytku hrací doby hráči Piksly kontrolovali svůj náskok a přesto, že se museli třikrát bránit v oslabení, skóre se již nezměnilo. Domácí si tedy připsali cenné dva body. Následně se obě mužstva odebrala na pardubickou faru, kde se konalo přátelské posezení a vyhonocení zápasu. Podával se k tomu gulášek a polotmavá pardubická 10°.

  



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.