Rozhovor: Komentáře hráčů Zilvaru po zápase s Vraníky

Rozhovor: Komentáře hráčů Zilvaru po zápase s Vraníky

Čtvrtý zápas letošní sezóny znamenal pro Zilvar půlení základní části KAHL a pokračování v dobrých výkonech. Po ztracení minulého zápasu v samotném konci sice rychnovským moc do zpěvu nebylo, ale tak jako tak byla pozice týmu v tabulce, více než povzbudivá. V předzápasové poradě bylo jasně řečeno, že minulou ztrátu bodů je třeba brát jako pozitivní lekci do budoucna, je třeba se vyvarovat stejných chyb a k zápasu přistupovat od první do poslední minuty se stejným nasazením. Zprvu se to ne zcela dařilo, protože soupeř již od úvodního hvizdu byl velice silný na puku a nebezpečný v zakončeních před brankou. Avšak letošní střelecká produktivita Zilvaru se na plno rozjela ve druhé třetině a ve třetím dějství bylo již potřeba tento stav udržet a nenechat domácí Vraníky obrátit zápas ve svůj prospěch. Nejvíce se na kanonádě z prostřední třetiny podíleli dvoubrankový Radek Krupička (vstřelil i vítězný gól), Jindra Barabáš který taktéž zaznamenal dvě branky (letos již devět ze čtyř zápasů) a premiérový střelec Stanislav Beran, který konečně ke svým asistencím přidal i dlouho vytouženou branku, kterou jásavě oslavil celý mančaft. O pár slov a komentář k zápasu s Vraníky jsme poprosili tyto tři jmenové, i když by si to po tomto zápase zcela po právu zasloužili všichni ze soupisky rychnovského týmu.

Jindřich Barabáš, v zápase 2+0

"Začátek zápasu byl velice náročný, tam nás Vraníci hodně přehrávali a my jsme se nemohli dostat do zápasu. Ve druhé třetině náš výkon gradoval a zlomový okamžik byl v polovině třetiny, kdy jsme v jednom oslabení dali tři góly. Chtěl bych vyzdvihnout hlavně práci třetí pětky, která tento zápas hrála neuvěřitelně. Velký pokrok vidím v tom, že jsme všichni jeli od začátku do konce naplno. I když jsme vedli o pět gólů, tak jsme si to nenechali utéct jako s Baulaurama."

 

Radek Krupička, v zápase 2+0

"Do zápasu proti Slatiňanům jsme nastoupili odhodláni dojít si pro zisk dalších bodů. A od začátku jsme si za tím cílem šli. I když skóre vypadá celkem jednoznačně, zápas tak urcite neprobíhal. Soupeř hrál velmi pěkný a rychlý hokej, kde se snažil těžit především z rychlých brejků, kterými hrozil velmi často. Z jednoho takového se jim i nakonec podařilo vstřelit branku. Zbytek ale zlikvidoval Jenda Dostálek, který se zápas od zápasu neustále zvedá a stává se tak základním kamenem pro úspěch celého mužstva, které se na něho může v bráně spolehnout. V zápase se nám povedla paradoxně více oslabení, ve kterých jsme vstřelili většinu našich gólů. Dokonce tři góly v jednom, kdy se dvakrát do úniku dostal Jindra Barabáš a ani jednou se nemýlil. A hned poté se mi povedlo obhodit si na vhazování hráče, udělat kličku na téměř stojícího obránce a nakonec i trefit branku. Jako velké pozitivum do budoucna bych viděl čím dál větší zlepšování naší třetí pětky, kterou vede v centru Honza Švarc, jenž se v letošní sezóně neuvěřitelně zvednul. A také zařazení nového hráče Petra Lukeše, který odehrál svůj první zápas a nutno říci, že velmi dobře. Myslím že Zilvar se o svou budoucnost nemusí obávat."

Stanislav Beran, v zápase 1+0

"V první třetině náš výkon nebyl moc jistý. Naštěstí náš brankář byl ve střehu po celý zápas. Několikrát jsme mohli z nedůsledné hry dostat gól a zápas by byl dramatičtější. Ve druhé třetině ale soupeř na chvíli ztratil klid, my ho našli, na nic nečekali a zápas rozhodli. Líbilo se mi, jak všichni kluci ve správnou chvíli zabrali a podali týmový výkon. Díky tomu se mi konečně podařilo v zápase vstřelit gól. Odpovědnost za góly se začíná rozkládat do celého týmu, a tak si soupeři musí dávat pozor na každého z nás!"