Rozjetá rychnovská mašina zadrhla a v souboji o čelo tabulky podlehla hradecké Salaši 3:4

Rozjetá rychnovská mašina zadrhla a v souboji o čelo tabulky podlehla hradecké Salaši 3:4

Souboj o čelo tabulky sliboval velkou bitvu, mezi domácím Zilvarem jako týmem s nějvětším počtem vstřelených branek a hradeckou Salaší, která má s Rychnovem velice příznivou bilanci vítězných zápasů. Celé utkání se hrálo ve vysokém tempu a bylo ve znamení dvou věcí. Na jedné straně výborně chytající hradecký brankář Jiří Hladky a na straně druhé ofenzíva Zilvaru která sypala jednu střelu za druhou jako elitní formace elfských lučištníků. První a třetí třetina byl ze strany rychnovských odehrána s velikým přehledem, ale ve druhé třetině si nechali domácí dát čtyři branky a to nakonec rozhodlo zápas.  Hradecká Salaš si odvezla plný počet bodů a výhru 4:3. Více k zápasu řeknou tři rychnovští hokejisté, kteří byli vybráni k mikrofonu, jako hráči utkání z řad domácích.

Jan Švarc, v zápase 1+0

"V první třetině jsme jako první inkasovali gól a na soupeře bruslařsky ztráceli. Hráči ze Salaše měli tedy hodně šancí,naštěstí nám byl velkou oporou gólman Jenda Dostálek a podržel nás na stavu 0:1. Za pár střídání se mi v útočném pásmu podařilo vyhrát buly přímo na čepel Davida Krupičky , který mi puk po mantinelu vrátil a mně se povedlo vyrovnat. Dostali jsme se opět do zápasu a po úniku bratrů Barabášů jsme vedli 2:1 a měli mírně navrch. Salaš to ale nenechalo klidnou a po našich chybách v obranném pásmu se stav utkání otočil až na 2:4. Celá třetí třetina byla ve znamení našeho tlaku na bránu hostů, ze kterého se nám podařilo vstřelit bohužel jen jeden gól a i přes smršť našich střel to díky výkonu hostujícího brankáře na vyrovnání nakonec nestačilo."

David Krupička, v zápase 0+1

"Začátek utkání se nám příliš nepodařil. Začali jsme velice vlažně a jen těžko se dostávali do zápasu. Toho dokonale využil soupeř a přehrával nás ve všech situacích. Postupem času se naše hra zvedala a začala být nebezpečná pro soupeře. Ten bohužel pro nás dokázal využít naše chyby a dostal se do vedení. Nám se nedařilo za celý zápas proměňovat vyloženě gólové příležitosti. A pokud nedokážeme trefit téměř odkrytou branku, pak nemůžeme vyhrávat. Celý zápas byl jinak velice vyrovnaný a ve vysokém tempu. Do zápasů příštích budeme muset vylepšit obranou část, která bohužel zatím není taková jakou bych čekal. A pokud chceme hrát dobrý hokej, musíme vycházet především z kvalitní obrany. Na závěr bych chtěl ještě poděkovat důležité ženě celého utkání a to paní rozhodčí. Která i když sama řídila utkání plné mužů, předvedla bezchybný výkon a dokázala udržet celý zápas v duchu fair play. A troufám si říci, že to byl nejlepší výkon rozhodčího za mých 5-let působení v KAHL. Někteří páni rozhodčí by se měli chytit za nos."

František Vencl, v zápase 1+0

"Já myslím že výkon týmu byl velice dobrý. Škoda že nepadlo víc gólů v poměru ke střelám."

 



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.