Rozhovor: Komentáře hráčů Zilvaru po zápase s Klofany

Rozhovor: Komentáře hráčů Zilvaru po zápase s Klofany

Reportáž z novoročního zápasu Zilvaru a Klofanů shrnula fakta, že se jednalo o fyzicky velmi těžké utkání, z důvodu oslav konce starého roku, ale také že byl k vidění čistý a pohledný zápas. Rychnovský tým má ke všem zápasům stejný přístup, avšak vzhledem k dlouhé historii Klofanského týmu, mají přece jen vzájemné zápasy punc prestižnosti. Tento fakt ještě více zvýraznilo měření sil ve čtvrtfinále minulé sezóny, které musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější "tehdá outsider" tým Zilvaru. Záměrně se hodí slovíčko "tehdá", protože právě tento zápas ukázal rychnovské družině tu správnou cestu a nalezení sebevědomí do další éry v KAHL. Nyní již ale zpátky k aktuálnímu zápasu, který se odehrál 1. ledna a ve kterém Zilvar potvrdil že na Klofany již umí. I přes to, že se v zápase hrálo o důležité body za pohár zakladatelů a také o co nejlepší výchozí pozici pro playoff, dovolili si rychnovští zariskovat a udělat trvalé změny v sestavě na důležitých pozicích. Po mnoha sezónách odehraných v útoku, se přesunul centr druhé lajny Stanislav Beran do třetího obranného páru a na jeho místo centra se přesunul z levého křídla lídr bodování Jindra Barabáš. Druhou pětku pak doplnil letošní novic Petr Lukeš. Jak bylo vidět, změny přinesly dobrý výsledek. Jak se tyto změny zdáli přímo hráčům na ledě a jaký měli pocit ze zápasu, jsme se zeptali opět třech vybraných Zilvarů.

Ondřej Barabáš, v zápase 2+0

"Bylo dobré, že jsme to nakonec po takovém vydřeném zápase dokázali umlátit na tu výhru 3:1, což je super. Co se týče toho zápasu samotného, tak jsem se ale moc necejtil. Jo sice tam padly dva fíky z takovejch dorážek, ale nic víc jsme tam v podstatě s tou naší lajnou nevytvořili. Nebyli jsme schopni si to tam nahrát, takže máme rozhodně co zlepšovat. Abych ale zakončil pozitivně tak musím říct, že se mi líbil výkon od všech kluků. Byl poctivěj a všichni makali jako jeden tým."

František Vencl, v zápase 1+0

"Do zápasu jsme nastoupili v dobré náladě a začalo se ve vysokém tempu. Sám za sebe musím říct, že jsem měl dost, už po pěti minutách (smích). Přece jenom takhle časně po oslavách Silvestru (smích). Co k zápasu, no, byl plný sekání což mě dost štvalo, ale jinak bylo všechno ok. Gólů padlo celkem dost, naštěstí většina z našich holí. Skvělý útok a výborná defenzíva nám zařídili tuto výhru."

Jan A. Dostálek, v zápase ink. branek: 1

"Vau, musím říct že nám všem spadnul kámen ze srdce. Někteří jsme měli obavy o náš fyzickej fond na tenhle zápas, ale nakonec jsme přežili, vyhráli a líp ten novej rok nemohl začít. Musím smeknout před výbornou defenzívou, která nám po celý zápas dávala naději, že to dotáhnem do vítěznýho konce. Teďka už je potřeba se zkoncetrovat na poslední zápas sezony. Situace v tabulce už není jen v našich rukách, ale pokusíme se poslední zápas vyhrát a urvat pohár za vítězství v základní části."