33, 44, 55... Už jdu!

33, 44, 55... Už jdu!

Ne, to není nová dětská hra na schovávanou, to je jen stručné statistické vyjádření posledního utkání Klofanů v základní části letošního ročníku KAHL. I když možná hru na schovku své ztracené formy domácí od Nového roku hrají. Jak jinak si totiž vysvětlit, že zatím nedokázali navázat na obstojné výkony z první části sezóny.

Ne, že by to byla velká sláva. Po šťastné výhře s Poličkou a vydřené remíze s Vraníky se Klofani museli v ostatních utkáních před svým soupeřem sklonit, ale mohli se alespoň utěšovat, že to byly prohry smolné, nebo že soupeř měl více štěstí. To už ale v novém roce neplatí a budou-li chtít Klofani v play-off překvapit, budou si muset honem rychle vzpomenout, v čem je jejich síla.

Dvoubodoví hráči soupeře zmínění v nadpisu článku se podíleli na všech brankách hostí a především hráč Teplý ve večerním utkání hokejově převyšoval nejen soupeře, ale i své balauří spoluhráče. Bylo by ale alibistické vymlouvat se na jednoho hráče, na to Klofani disponují dostatečně zkušeným kádrem, aby si poradili.

Svého soupeře nicméně dokázali dostat pod tlak až v polovině zápasu, kdy prohrávali o čtyři branky. Ale ani tlak a snaha nevedla ke kýženým zásahům do černého, ke kterým sice bylo několikrát blízko, ale zároveň tak daleko. Utkání dokázal zkorigovat na konečných 1:4 pouze Ptáček střelou zpoza branky, která si k překvapení hostí našla cestu za záda pardubického gólmana Pavelky.

Klofani už budou pouze čekat na výsledky zápasů svých soupeřů, aby se dozvěděli své konečné umístění v základní části. Dostat se před ně mohou ještě Vraníci, kteří sice mají o 2 body méně (- 1 bod za penalizaci pro mužstvo), ale také tři utkání k dobru. Jedno je ale jisté, v základní části letos Klofani zaznamenají nejhorší výsledek své historie.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.