Rozhovor: Komentáře hráčů Zilvaru po zápase s Tookany

Rozhovor: Komentáře hráčů Zilvaru po zápase s Tookany

V posledním zápase základní části dokázal rychnovský Zilvar udržet vítěznou fazónu a na kolínském ledě porazil tým Tookanů 4:1. Na rychnovské straně rozhodly zápas dva faktory, stroj na hattricky Jindra Barabáš a opět perfektní defenzíva. Po zápase jsme položili pár otázek právě rychnovskému snajprovi a dvoum borcům z obrany Zilvaru.

Martin Novotný, v zápase 0+1

Letos je to teprve tvuj první bod, v hodnocení účasti na ledě jsi však jeden z nejlepších zadáků týmu, jak to že to tam ale přímo tobě nepadá? 

"Mě to tam nikdy moc nepadalo asi to je tím že hraju spíš vzaději a rozdávám to od zadu,ale konečně jsem se dočkal v posledním zápase základní části."

Jakého soupeře by jsi bral nejraději do čtvrtfinále?

"No, samozřejmně někoho, koho jsme v základní části už řízli (smích). Ale věřím našemu týmu, že dokážeme porazit každého, což jsme ukázali i ve čtvrtfinále minulou sezónu."

Vojtěch Barabáš, v zápase 0+1

Výsledek zápasu hovoří na jasnou převahu Zilvaru, bylo to tak  opravdu i na ledě?

"To rozhodně né, zápas sice začal naším vyšším tempem, ale během chvíle se domácí probudili a začali dávat najevo, že i oni mají zajem o dva body. Zápas se přeléval z jedné strany na druhou a možná s více štěstím a větším klidem se nám podařilo udržet obranu a vpředu dát víc gólů než soupeř. Zápas byl vyrovnaný a napínavý až do posledních minut.​"

S jakým soupeřem v zákl. části byl podle tebe nejtěžší zápas?

"Týmy jsou všechny velmi kvalitní a vyrovnaný a všichni jsou odhodlaný jít do play off. Každopádně musím říct, že jsou týmy s kterýma se odehrál fakt čistý bezkontaktní hokej a v přátelském duchu, tím chci vyzdvihnout Klofany a Salaš."

Jindřich Barabáš, v zápase 3+0

Vaše lajna doznala již minulý zápas změn, jak se ti hraje na novém postu centra, kde je tvým úkolem i bránit?

"Na svůj nový post si musím hodně zvykat. Je to úplně něco jiného, než jsem hrál doposud. Musím se dost vracet, což mi někdy dělá problémy, ale zase mám víc prostoru ve hře a nejsem uplý na svoje místo."

V zápase jsi dal další hatrick, co jsi letos změnil že jsi v obou statistikách tak dominantní, vypadá to na historický rekord ligy již po zákl. části.

"Nic zásadního jsem nezměnil. V létě jsem možná jezdil na kole víc než obvykle a trochu jsem zapracoval na střele. Ale myslím, že to je hlavně tím, že jsme se zvedli všichni jako tým a já mám víc možností a šancí.​"