V penaltovém rozstřelu byla šťastnější Piksla a jako první postupuje do semifinále

V penaltovém rozstřelu byla šťastnější Piksla a jako první postupuje do semifinále

V pátek 17.2. od 19:30 v pardubické Tipsport aréně nastupovala domácí Piksla s jasným cílem: oplatit Tookanům porážku, vynutit si samostatné nájezdy a uspět v nich.

   Hosté přijeli do Pardubic v oslabené sestavě, pouze se třemi beky a šesti útočníky. Domácí trenér Dufek měl k disposici obránců pět a osm útočníků. Možná proto přicházely z kabiny hostů návrhy: ,, Pojedeme hned nájezdy a jdeme na faru na gulášek..."

    Do zápasu lépe vstoupili hosté a leckdo si vzpomněl na první duel v Praze, kde domácí vyhráli první třetinu 3:0. Po několika minutách se dostali do tempa i domácí a hra se vyrovnala.

   V 9. minutě našlápl od vlastní brány k velkému sólu domácí obránce Robert ŠENA  a nenašel se nikdo, kdo by mu zabránil ve skórování. 1:0.

   Hra měla i nadále vysoké tempo, střídaly se útočné akce na obou stranách, ale do konce úvodní třetiny se již skóre nezměnilo.

   Na úvod druhého dějství se naskytla hostům výhoda přesilové hry, držením soupeře se provinil David Macků. Tookanům se však vůbec nepovedla. Dvakrát jim ujela dvojice Blažek-Kostelecký, brankář Přeučil jim však jejich šance překazil, ale proti tvrdé ráně od modré byl již bezmocný. Mezi střelce se podruhé zapsal Robert ŠENA, puk mu z rohu přihrál Kostelecký. 2:0.

Ve 20. minutě byl vyloučen Šika, ale Tookani se ubránili. Sotva se síly na ledě vyrovnaly, hákoval Línek a bránit se musela pro změnu Piksla. I ona úspěšně.

   Sókre se přepisovalo ve 29. minutě. Ve skrumáži před brankovištěm se nejlépe zorientoval BLAŽEK a nějakým způsobem dostal puk do brány.

Pro takovéto góly se vžil hezký český název ,,haluz". 3:0, za tohoto stavu skončila druhá třetina.

   Z poslední časti hry neuběhlo ještě ani 30. vteřin a bylo to 4:0, to úřadovala dvojice JEŘÁBEK- Kostelecký.

   O dvě minuty později to bylo již 5:0. Z celkem nenápadné akce skóroval David MACKŮ po nahrávce od Pepého Dospěla.

   V dvouminutovém rytmu se pokračovalo. V 35. minutě vsítili hosté čestný gól. Střelcem byl Pavel VLASATÝ, nahrával mu Josef Švehlík.

   V 37. minutě přidali druhou branku zásluhou Vojty ŠIKY, po přihrávce od Pavla Hlaváčka.

Uklidnění na domácí hokejky přinesla 39. minuta. Na konečných 6:2 upravil stav Michal JEŘÁBEK, jak jinak, než po nahrávce od Kosti-Kosteleckého.

    Celé utkání se odehrálo ve velmi vysokém tempu a výsledek 6:2 může někoho svádět k doměnce, že to byla jednostranná záležitost.

I hosté si vypracovali spoustu šancí, často však ztroskotali na vynikajícím Romanovi  Vítkovi v bráně Piksly a nutno dodat, že hokejové štěstí,

kterým tak hojně oplývali v prvním zápase, se k nim tentokrát obrátilo zády.

   Odveta se tady Piksle povedla a přišly na řadu rozhodující samostatné nájezdy.

Jako první se proti Romanu Vítkovi rozjel Jan Mrázek a hezkým blafákem poslal hosty do vedení 1:0.

   Za Pikslu odpověděl Robert Šena. Po obráncovsku. Prudkou střelou vyhnal pavouky z levého růžku Přeučilovy brány. 1:1.

   Dalším exekutorem byl Vojta Šika, jemu se ovšem nepovedlo ,,vymíchat" domácího gólmana. Stále 1:1.

   Stav se nezměnil ani po nájezdu Jakuba Kosteleckého, jeho blafák Přeučil doslova vyhlavičkoval ze své brány. 1:1.

Jako poslední z trojice Tookanů se rozjel Pavel Vlasatý a svým gólem rozjásal střídačku hostí. 2:1.

   Na Michalovi Jeřábkovi teď záleželo, zda si Piksla zahraje o Biskupský chlebíček nebo zůstane ve hře o Biskupský pohár. Jeřábovi se nerozklepala kolena, předvedl výstavní blafák a bylo srovnáno. 2:2.

   V další sérii nájezdů začínali domácí. Puk si vzal osvědčený střelec Jeřábek a ani tentokrát se nezmýlil. 3:2.

   Teď ležela veškerá tíha na Pavlu Vlasatém, tomu se však na Romana Vítka vyzrát nepodařilo a tak vypukla mohutná radost v PIKSLA-provedení.

   Díky patří též rozhodčímu Romanovi Borovcovi, který utkání odřídil s velkým přehledem, byť na to byl sám, neboť se mu nedostavil kolega.

   Velmi příjemné bylo i pozápasové posezení na pardubické faře, kde si všichni pochutnali na gulášku a pardubické polotmavé 10°, pod laskavým dohledem otce Antonína.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.