"Jedničku letošního draftu" a nejmladšího z bratrů Barabášů čeká první sezóna v KAHL

"Jedničku letošního draftu" a nejmladšího z bratrů Barabášů čeká první sezóna v KAHL

Již letošní sezónu se do dresu Zilvaru oblékne zcela první odchovanec z řad mládeže. Několik let trénoval společně s prvním týmem a připravoval se na datum 9. září 2017. To je den, kdy Víťovi Barabášovi, nejmladšímu z hokejového klanu bude šestnáct let a bude tak moci nastoupit do ligy. Úplná premiéra to tak úplně nebude, jelikož se na konci této proběhlé sezóny, zúčastnil již turnaje o biskupský soudek. A rozhodně svým výkonem nezklamal, spíše naopak potvrdil slova mnoha nezávislých hokejových odborníků, že se jedná o jeden z největších talentů rychnovského hokeje posledních let. Jeho hlavní devízou je univerzálnost, kdy je schopen ofenzivě kombinovat, avšak hrát velice s přehledem i ze zadních řad. Je tedy zatím velkou neznámou, jakou pozici mu vedení týmu přidělí. KAHL představujeme ti favorita na letošního nováčka roku, toto jsou jeho první slova: 

Poprvé jsi do KAHL nastoupil na konci minulé sezony při závěrečném turnaji, jaké jsou dojmy?

"Velmi jsem se na turnaj těšil. Bylo to poprvé co jsem hrál zápasy, ve kterých o něco šlo. Moc jsem si to užil a myslím si, že jsem i stíhal tempo hry."

Z čeho se bude skládat tvoje letní příprava?​

"Budu jezdit na kole, běhat a dělat posilovací cvičení."

Jaké očekáváš od sebe výsledky v první sezóně a jaká pozice ti bude určena?​

"Budu se snažit, co nejvíc pomoci svému týmu k postupu do finále. Dále bych chtěl přispět alespoň pár góly. Když se bude dařit sezóna, tak bych rád získal cenu nejužitečnějšího nováčka sezóny."