Změny v Zilvaru: Kapitán Kareš již na plný úvazek trenérem, jeho nástupcem bude David Krupička

Změny v Zilvaru: Kapitán Kareš již na plný úvazek trenérem, jeho nástupcem bude David Krupička

Co si již poslední měsíce cvrlikali vrabci na střeše, se na závěrečné valné hromadě HC Zilvar stalo skutečností. Kapitán Vítězslav Kareš oznámil, že se po dlouhém zvažování rozhodl k přesunutí na trenérskou lavici na plný úvazek. Jako svého nástupce zvolil dosavadního asistenta Davida Krupičku. Stane se tak čtvrtým kapitánem Zilvaru a druhým v pořadí, který není rodilým Rychnovákem. Davida jsme se zeptali na pár otázek a toto jsou jeho první slova v nové funkci.

Davide po mnoha sezónách v roli asistenta se teď stáváš kapitánem, změní se nějak tvůj přístup ke hře na ledě a hecování kabiny?

"Změní se asi jen v tom, že budu mít trochu větší odpovědnost za vás všechny. Ale jinak se u mě nezmění nic. Na mém přístupu ke hře nemám co měnit. Ke každému zápasu se snažím přistupovat zodpovědně a chci vyhrát. Nebo alespoň odcházet s pocitem, že jsem nemohl udělat víc. A to jako kapitán budu vyžadovat po všech. A samotné hecování kabiny. Na to já moc nejsem. To přenechám našemu novému trenérovi Víťovi. Ten je v těchto věcech osoba nejpovolanější. A navíc myslím, že to zvládá velice dobře."

Poslední rok ses nechal slyšet, že přemýšlíš o konci kariéry, bereš přece jen tuto novou funkci  jako novou motivaci a výzvu do dalších sezón?​

"Je to tak. O konci hokejové kariéry jsem opravdu přemýšlel. Ale nakonec jsem se rozhodl odehrát ještě tuto sezonu. Především mě k tomu nakoplo několik diskuzí s bráchou, který mě motivoval abych do toho ještě šel. Takže nová sezona je před námi a co bude po ní se necháme překvapit. O tom teď nechci přemýšlet. Priorita je ročník KAHL, který nás čeká. A chci se teď soustředit hlavně na hokej.​"

S jakým týmovým výsledkem na konci sezóny by jsi jako kapitán byl spokojen? 

"Lhal bych, kdybych řekl, že na výsledku nezáleží. Samozřejmě chci vyhrávat. Ale bude mi hodně záležet na tom, abychom společně jako tým přistupovali ke každému zápasu zodpovědně a s radostí. Abychom si hru vždy dokázali užívat. Do zápasů musíme nastupovat s čistou hlavou a hlavně s radostí ze hry. To je věc, která nám hodně schází. A jsme pak zbytečně svázaní. Takže moje očekávání pro novou sezonu jsou jasná. Pojďme si užívat hokej, ať už zápas dopadne jak dopadne. Měli bychom ale vžy odcházet s vědomím, že jsme na ledě nechali všechno a hlavně, že nás hra baví. Právě to byl myslím účel založení této soutěže. Aby se kluci z rybníku bavili hrou hokeje, užívali si to jak rok od roku herně rostou, aby se společně scházeli a udržovali super partu. A jsem strašně rád že klukům ze Zilvaru se tohle daří."

Davide, díky za rozhovor a ať se daří

"Všem přeji krásné léto, dobrou letní přípravu. A těším se na všechny v nové sezoně 2017/2018​"