"Udělat krok pro který jsem se rozhodl, ve mně zrál už nějakou dobu", říká nový trenér Zilvaru Vítězslav Kareš

"Udělat krok pro který jsem se rozhodl, ve mně zrál už nějakou dobu", říká nový trenér Zilvaru Vítězslav Kareš

Po prohlášení Víti Kareše na konci letošní sezóny, přišel Zilvar o svého kapitána a stabilního hráče defenzivních řad. Ovšem ve stejné osobě našel nového hlavního trenéra, kterého rychnovský tým tak úpěnlivě poslední sezóny potřeboval. Že začíná zcela nová éra, nenechává nikoho na pochybách. Změny nastanou v intenzitě tréninků, skladbě samotného mužstva a mnohem lepší organizaci během zápasů. Nový kouč Zilvaru je známý tím, že nerad sdílí své myšlenky veřejně, avšak pro náš web udělal výjimku.

 Kdy jsi začal poprvé přemýšlet o rozhodnutí, že se přesuneš na trenérskou lavičku Zilvaru?

"Udělat krok pro který jsem se rozhodl, ve mně zrál už nějakou dobu. Chci zkusit tím dát týmu nový impuls. Po čtvrtfinále jsem si řekl, chce to změny jak v jednotlivých pětkách, tak dokázat v klidu reagovat na průběh zápasu během jeho průběhu. A to ve stavu hráče je hodně komplikované a náročné. Jiného trenéra se nám za celou dobu nepodařilo sehnat a tak to chci zkusit. Jen čas ukáže, zda to bude přínos pro mužstvo. Reakce týmu, po tom co jsem tuto věc oznámil mě moc povzbudila a jdu do toho.​"

 Jaká je tvoje vize do sezóny, na závěrečné hromadě týmu ses nechal slyšet, že chceš všechny lajny prakticky vygumovat a jet od nového začátku?​

"Sestava se bude tvořit během přípravy na sezonu a jen přístup každého hráče ukáže, kam bude zařazen a co bude hrát. Svůj návrh jsem řekl, ale ten nebude neměnný. Hlavně nám přeji, ať se hokejem bavíme a ať jsme pro naše soupeře důstojným protivníkem.​"

Lídrem mužstva se stane nový kapitán David Krupička, byla tvoje volba jednoznačná a jak myslíš že svoji novou roli zvládne?​

"Návrh kapitána byl pro mě jasnou volbou. David má vše co je pro tým důležité. Já si u něho vážím jeho přístupu k týmu, poctivosti, zkušeností a rozvahy. Věřím, že tyto hodnoty v něm vidí i ostatní kluci a s mým návrhem nebudou mít problém."