První zápas odehrají Klofani proti Zilvaru

První zápas odehrají Klofani proti Zilvaru

Tuto neděli vstoupí do nové sezóny poslední dva týmy KAHL, které ještě ostré měření sil nezaznamenaly: HC Klofani přivítají na chrudimském zimním stadionu v neděli 22. října 2017 od 20:45 hosty z Rychnova nad Kněžnou.

Hosté se netají ambicemi hrát opět prim a pohybovat se na čelních příčkách. Týmu by měly pomoci i personální změny v realizačním týmu. Také Klofani provedli několik změn. Tou nejpodstatnější je změna na postu kapitána týmu. Po dlouhých šesti letech předal kapitánskou pásku Ondřej Svačinka. Ve volbě týmu se novým kapitánem Klofanů stal Jan Vitáček, který se v uplynulých letech vypracoval mezi top hráče KAHL a je výraznou oporou více(méně)mistrů z Chrudimě.

Změny ale přinesl také pohled na soupisku domácích. Bohatou aktivní kariéru ukončil univerzál Daniel Tlustoš, na jehož obranné zákroky se bude dlouho vzpomínat, stejně jako na famózní brankářská představení, která zakončil celkovým průměrem 1 branky na zápas!

Plánovanou zdravotní přestávku ohlásil také agilní Tomáš Vitáček, který se chce v letošním roce dát dohromady a příští sezónu završit kariéru ziskem mistrovského titulu.

Vzhledem k těmto ztrátám a celkovému vysokému vytížení hráčů došlo k rozšíření kádru. Z tohoto důvodu se domácí zaměřili v úvodu na trénink formou přátelských zápasů, které měly pomoci vytvořit novou kostru základní sestavy týmu.

"Jsme si vědomi toho, že změn je možná až příliš," říká generální manažer, Petr Vtípil. "Z tohoto důvodu očekáváme pomalejší rozjezd v úvodu sezóny, ale věříme, že můžeme těžit ze způsobu práce, který se nám osvědčil minulý rok. Formu do play-off nepochybně vyladíme."