Rozhovor: Komentáře hráčů Zilvaru po zápase s Klofany

Rozhovor: Komentáře hráčů Zilvaru po zápase s Klofany

Do nového ročníku vstoupili rychnovští hráči výhrou nad svým soupeřem z Chrudimi a splnili tak první krok k jejich cíli a to obhajobě prvního místa základní části. Letos s tím bonusem, že by postoupili přímo do boje o medaile a vyhnuli se tak ošemetnému čtvrtfinále. Vítězství to rozhodně nebylo jednoduché a díky dobře odehrané třetí třetině se nakonec misky vah posunuly na stranu Zilvaru a zisku všech bodů. Po prvním utkání sezóny jsme se zeptali třech jmenovaných hráčů na stručný komentář k zápasu.

Jindřich Barabáš - v zápase 1+2 

"Zápas byl velice špatný. Celé dvě třetiny nás výrazně Klofani přehrávali. Byli jsme všude pozdě, nedokázali jsme si přesně nahrát a nechávali jsme za sebou puky. Jediné, co nás drželo nad vodou, tak byl Jendosův výkon v bráně, neuvěřitelně nás tam podržel.Klofani hráli opravdu moc dobře, dokázali se vracet a to nám dělalo velké problémy. Určitě si takový výsledek nezasloužili.Byl to první zápas a taky na tento rok byly velké změny v týmu. Věřím, že se to určitě  zlepší a všechno si sedne, protože tréninky teď jsou suprové a hlavně v dost velkém tempu."

Jan A. Dostálek - v zápase 2 ink. branky

" Od úvodního buly jsem byl překvapený jak dobře s námi Klofani bruslili a jak byli silní v osobních soubojích. Celkově si myslím, že by jsme takhle věkově starší tým měli na takovém velkém ledě rozjezdit, ale pořád nám tam chybí ta lehkost a klid v hlavách co máme na tréninku. To až se nám podaří přenést i do zápasu, tak nebudem muset zažívat taková dramata až do poslední sirény. Ale tím jak jsem byl v tempu již od začátku, tak já osobně jsem si zápas moc užil. Dva body máme a jdeme dál." 

Tomáš Kafuněk - v zápase 1+1

"Byl to první zápas letošní sezóny a ukázal nám všechny naše nedostatky. Ačkoliv se celý tým snažil, nedokázali jsme se dostat do tempa, které jsme schopni hrát a téměř celý zápas jsme se trápili. Probudil nás až druhý inkasovaný gól, který nás donutil zařadit vyšší rychlostní stupeň. Naštěstí jsme ještě dokázali stav utkání otočit a z Chrudimi si odvážíme cenné dva body. Samozřejmě musím pochválit výkon našeho gólmana Jendy Dostálka, protože nebýt jeho úžasných zákroků, na výhru bychom nemohli ani pomýšlet."