V hlavní roli obrany.

V hlavní roli obrany.

   Všichni Perníkáři vědí, že páteční podvečer patří v Pardubicích hokeji. Dynamo odjelo na Vysočinu (tam jsou totiž ještě ochotni sem tam nějaký budík pustit), tím se uvolnila hala pro atraktivní zápas Piksly se Salaší.

   V dresu domácích nastoupili ke svému prvnímu utkání dvojčata Martin a Michal Janišovi ( v Piksle nazýváni "Sedinové"). Do statistik se jako první zapsal Martin. Klepl čepelí své hole do soupeřovy čepele a vyrazil mu puk a úzkostlivý rozhodčí mu hned nadělili dvě minuty za sekání. (Před ním byl v šesté minutě za obdobný zákrok vyloučen hradecký David Hromádko). Po minutě si k Janišovi přisedl za hákováni Kostelecký a rázem měli hosté před sebou téměř minutovou přesilovku pět na tři. Za čtyřicet vteřin se projevila prozíravost úředníka Pardubického městského rozvojového fondu, který objednával lavičku na trestnou - dobře, že nešetřil... Na ledě se totiž událo toto: Předesílám, že hradeckému útočníkovi nebylo co závidět. Dostal se do kleští mezi obránce Piksly Bobbyho Šenu (metrák určitě) a Luboše Sedláka (ještě víc) a aby toho nebylo málo, zasáhla ho do obličeje jedna ze tří zaklesnutých hokejek. Rozhodčí usoudili, že to byla ta Lubošova a domácí lavice hanby se doslova prohýbala. Domácí se tedy dále bránili ve třech, ale změnu skóre nepřipustili.

   Ve třinácté minutě si do sóla vyšlápl Kostelecký a Jiří Novotný si musel vypomoci faulem, avšak i hosté pozorně bránili. Krátce před koncem první třetiny byl vyloučen ještě obránce Piksly Petr Sedlák, skóre však již zůstalo beze změny.

   Po přestávce se obě mužstva snažila převážit skóre ve svůj prospěch, obě obrany v součinnosti s brankáři však byly dlouho proti. Hradec přečkal oslabení za špatné střídání a tak se stav měnil až v 28. minutě.

   Na lavici hanby pykal Petr Sedlák, Salašníci uzavřeli Pikslu v obranném pásmu a Srdínkovu střelu od modré tečoval před bránou David Bastl. Jinak vynikající brankář Kouba nestačil již reagovat. 0:1. Za tohoto stavu skončila druhá třetina.

   Další přísný verdikt rozhodčích přišel v páté minutě poslední třetiny. Za nesportovní chování byl vyloučen Honza Sodomka, neboť měl při hře rozepnutý řemínek u přilby. Trenér Dufek poslal na led speciální přesilovkové komando Kostelecký -Línek -Martin Krátký a po této ose putoval puk až do brány, kterou hájil Jirka Hladký. 1:1.

   Ve 38. minutě byl do statistik trestů zapsán i druhý z bratří Janišů - Michal. Dlužno podotknout, že k tomu přišel jako slepý k houslím. Útočící hradecký hráč totiž upadl přes hokejku brankáře Kouby, která ležela na ledě a dopadl k nohám Janiše...

   Ve 41. minutě byl vyloučen za napadení na 5. minut domácí Dan Línek a ve 45. minutě za sekání hostující Petr Zástěra. Ke změně skóre však již nedošlo.

   Podle množství trestů by se mohlo zdát, že se jednalo o vypjatý a tvrdý zápas, ale nebylo tomu tak. Při společném rozboru u videa, piva a párečků na pardubické faře se hráči obou mužstev shodli, že rozhodčí nastavili velmi přísný až úzkostlivý metr, měřili však oběma stranám stejně.

 

 



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.