Klofani letos poprvé doma bodovali

Klofani letos poprvé doma bodovali

 VS

Nemožné se stalo skutečností. V nedělním podvečeru se utkaly celky Klofanů a Tookanů - oba citelně oslabené o klíčové hráče. Kdo přišel na tento dramatický zápas, určitě nelitoval. Náramná podívaná to byla až do posledních vteřin, ve kterých byli šťastnější domácí a snad vůbec poprvé v historii porazili své soupeře z Prahy.

Vítězství se přitom vůbec nerodilo snadno, přestože Tookani přijeli do Chrudimě velice sportovně navzdory tomu, že nemohli postavit k zápasu silnější výběr. Stejně tak Klofani nenastoupili v nejsilnější sestavě. Nemoci si tentokrát vyžádaly svou daň. Oslabení to ale byla u obou týmů jen papírová a hráči, kteří v utkání nastoupili, ukázali, že se s nimi rozhodně musí počítat.

Obě mužstva vlétla do utkání ve svižném tempu a na ledě se odehrávala dlouho trvající bitva o první branku. Šťastnější byli domácí, když na začátku třinácté minuty nahodil kotouč na branku hostí Vtípil, obránce Tookanů kotouč srazil před branku a dojíždějící Lukáš Pavlík neměl problém prostřelit Štolu mezi betony - 1:0.

Nejpočetnější na branky byla třetina druhá. V ní nejprve zvýšil na 2:0 Jakub Morávek, který bez přípravy napálil kotouč putující od soupeřovy branky směrem na kruhy. Jenže Tookani vzápětí snížili, když Milan Vrabec rozesmutnil nejen brankáře Klofanů Kočího, ale i řídce zaplněné tribuny chrudimského stadionu - 2:1. Gólová přestřelka ale pokračovala dál. Pavel Vitáček poslal ke zteči klofanského exkapitána Ondřeje Svačinku, který prokázal svou rychlost a šikovné ruce a bekhendem zvýšil skóra na 3:1.

Pražané ale i tentokrát dokázali snížit pro ně nepříznivé skóre a byl u toho znovu Vrabec, který o tři minuty později snížil na 2:3 z pohledu hostí.

O všem tak měla rozhodnout poslední třetina, ve které ze sebe obě mužstva doslova vymačkala poslední zbytky sil. V jejím samotném závěru Tookani obsadili útočnou třetinu domácího celku a bušili na branku fantasticky chytajícího Kočího. Ten obstál i v závěrečné hře bez brankáře a jako bonus byl odměněn nahrávkou na poslední branku, kterou nekompromisně do opuštěné tookanské klece napálil Roman Ptáček - 4:2.

Klofani tak dokázali odvést nejen důležitý souboj proti Tookanům, ale na dálku i proti Poličce, která porazila ve svém utkání Pikslu a bodově se na Chrudimské borce dotáhla. Závěr základní části bude tedy ještě velmi dramatický.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.