"Je to pro mě srdeční bolest, již už jsem před pár lety prožil", říká k předčasnému konci sezóny Vojtěch Barabáš

"Je to pro mě srdeční bolest, již už jsem před pár lety prožil", říká k předčasnému konci sezóny Vojtěch Barabáš

Poslední zápas Zilvaru v základní části přinesl gólovou smršť a nejvyšší letošní výhru, avšak také jednu velmi nepříjemnou událost. V první třetině si při souboji u mantinelu asistent kapitána Vojtěch Barabáš vážně zranil ruku a sezóna tak pro něj předčasně skončila. Veliká komplikace k již tak rozrostlé marodce rychnovského týmu, přidělala další vrásky na čele trenéru Karešovi. Jak celou nešťastnou událost vnímá sám Vojta a jaké vidí šance týmu v letošním playoff, se dozvíte v nejnovějším rozhovoru, který poskytl naší redakci KAHL.

Vojto, nepřijemné zranění ruky ti ukončilo předčasně sezónu, máš nějaké konkrétní vyhlídky, kdy se budeš moci vrátit do sportovní zátěže?

"Moc mě to mrzí, konečně jsem se dostával do herní jistoty a pohody, každopádně v letošní sezóně jsem skončil a na dva, tři měsíce mám ruku mimo provoz a pak ji chci pomalu rozhýbávat. Vidím to až tak na letní přípravu, chci ji radši nechat pořádně uzdravit."

Jaké máš pocity, když na vrcholu sezóny nemůžeš pomoci mužstvu na ledě, budeš alespoň podporovat Zilvar z lavičky?​

"Je to pro mě velká srdeční bolest a bohužel jsem ji už před pár lety prožil. Každopádně počítám alespoň s diváckou podporou."

Co říkáš na čtvrtfinálového soupeře z Pardubic, sdílíš také názor který koluje, že si Zilvar svým výsledkem v posledním zápase záměrně vybrali?​

"No když se podíváme na výsledky v základní části, tak z eventuálních týmů, které by mohli připadnout Piksle je mimo nás Salaš a Tookani. S tím, že Tookani Pikslu porazili a Salaš s ní též remizovala, jako my. Je však nutno podotknout, že proti nám Piksla nastoupila v nejsilnější sestavě, takže bych čekal, že by byl pro ně lehčí soupeř Salaš. Já si myslím, že pro nás je jedno jakého máme soupeře. Všechny týmy jsou celkem vyrovnané a záleží jen na tom v jakém složení se sjedou a jaký tým má větší klid na ledě a také trochu toho štěstí.​"

Marodka Zilvaru se tuto sezónu opravdu rozrostla a mužstvo bude rádo když poskládá dvě kompletní pětky, jaké vidíš šance v playoff?​

"Je pravda, že je v tuto chvíli veliká absence. Každopádně každý v našem týmu není jen hráčem do počtu, ale hráčem, který umí diktovat tempo hry. Jen ne všichni si to uvědomují i přes snahu trenéra, který se nám to snaží celou sezónu vštěpit do hlavy. Stažení na dvě lajny bych nebral u nás jako mínus, ale spíš bych v tom viděl vyšší tempo hry. Fyzičku na to máme a někdy tři lajny trochu brzdí rozhýbání mužstva. Věřím, že když budeme hrát to co umíme, tak si zopakujeme znovu derby o zlato.​"