Rozhovor: Shrnutí čtvrtfinálové série z pohledu trenéra a hráčů Zilvaru

Rozhovor: Shrnutí čtvrtfinálové série z pohledu trenéra a hráčů Zilvaru

Čtvrtfinálová série mezi obhájcem titulu Pikslou a několik posledních sezón ambiciózním Zilvarem je již minulostí. Rychnovskému celku se odplata za prohrané finále před dvěma lety povedla dokonale. Vyhrál oba zápasy a to v poměru 10:5. Dalo by se říci že na skóre jednoznačná záležitost, avšak opak je pravdou. Série to byla velice vyrovnaná a prakticky až do začátku poslední třetiny druhého zápasu nebylo jisté, kdo postoupí do vysněného semifinále. Štěstěna se nakonec usmála na Poláčkův Rychnov a ten bude mít opět po dvou letech a po druhé v historii šanci zabojovat o vytoužený Vocal cup. Jak těžká k němu byla cesta v prvním kole playoff, v rozhovoru prozradil hlavní trenér Vítězslav Kareš a bodové komando Jindra a Ondra Barabášovi.

Jindra Barabáš, v sérii 7+3

"Série byla velmi náročná. Myslím, že jsme dostali jednoho z nejtěžších soupeřů v lize, i když to možná podle základní části nevypadalo. Piksla byla na nás výborně připravena.... Já jsem byl hlavně rád, že jsme vyhráli ten první zápas, protože na ten druhý jsme nastoupili s větším klidem a nebyli jsme tak zbrklý. Myslím, že i klukům to dodalo více sebevědomí a nebáli se to brát více na sebe. Budeme muset více zapracovat na obraně, kde chvílema byly pěkné zmatky, ale s tím si vždy výtečně poradil v bráně Jendos."

Ondřej Barabáš, v sérii 3+2

"Na zápas s Pikslou jsem se těšil, i když jsem nevěděl, co máme přesně očekávat. Přeci jen poslední zápas Piksly ve skupině dopadl velmi neočekávaně. Věřil jsem, že pokud budeme hrát to, co umíme, dokážeme postoupit do bojů o medaile. Zápas v Pardubicích se nám vcelku podařil. Dokázali jsme reagovat na rychlé protiútoky a dobře jsme rozebírali hru soupeře ve středním pásmu. V Rychnově se nám zápas moc nepovedl. Hlavní hvězdou však byl v bráně Jenda, který nás neskutečně podržel. A samozřejmě nesmím zapomenout na výkony Jindry, který je teď ve skvělé formě. Trochu mě mrzí, že Piksla prohry moc nezvládla. Co jim ke konci zápasu scházelo do rychlosti, doháněli tvrdostí. Budiž jeden příklad za všechny, kdy nám jeden hráč po zápase v Pardubicích ani nepodal ruku a odešel do kabiny."

Vítězslav Kareš, trenér mužstva

"Já mohu jen před kluky smeknout, jak oba zápasy zvládli. Výkon je velkým povzbuzením do dalších zápasů, ale byly tam i fáze, na kterých je nutné stále pracovat. Je potřeba také velmi poděkovat skvělým fanouškům, kteří nás celý zápas hnali za postupem."