Mistrovský Rychnov na začátek klopýtl

Mistrovský Rychnov na začátek klopýtl

V neděli 21. října začal letošní ročník KAHL i pro mistrovský Zilvar. Poměřit síly přijeli obhájci titulu do Chrudimi, kde je ve své domovské stáji vyzvali Vraníci ze Slatiňan.

   Po Balaurech tak Vraníci narazili na úvod soutěže na druhý celek, který se věkově pohybuje o generaci níže. Slatiňanský trenér udělal oproti minulému zápasu jedinou změnu a premiéru v KAHL si tak odbyl první ze slatiňanských mladíků na soupisce Jakub Machač.

   Rychnovští přijeli s nabitou soupiskou a okamžitě po vhazování začali přikládat pod kotel. Slatiňanští „veteráni“ v prvních minutách drželi se soupeřem krok a tak se hra přelévala ze strany na stranu. První závar před rychnovskou brankou gólem neskončil, ale skóre se měnilo záhy. Druhá slatiňanská lajna se na mistra dobře připravila a v čase 2:10 otevřel seznam střelců Novák P. po spolupráci s Poláškem – 1:0. Svižný hokej okořeněný spoustou nepřesností změnu stavu do konce první třetiny již nepřinesl.

   Druhou třetinu začal náporem mistr a slatiňanští místy nevěděli, kam dříve skočit. Podařilo se jim ale tlak ustát a po pěti minutách se obraz hry vyrovnal a úřadovali opět domácí. V následujících deseti minutách měnili skóre nejprve: 20:27 Polášek (Novák P.) – 2:0; 25:18 Karlík (Pejcha) 3:0 a na 4:0 dorovnal účet druhé třetiny v čase 28:16 Tlapák (Novák).

   Příležitost něco s nepříznivým vývojem zápasu dostali Zilvaři na začátku třetí třetiny, kdy se po oboustranném vyloučení pakoval na trestnou ještě Opavský. Minutu trvající přesilovka 4 na 3 však kýženou změnu stavu nepřinesla. K čestnému zápisu došlo 3 minuty před koncem zápasu, kdy z brejku zaznamenal první letošní gól Barabáš J. (Barabáš O.) – 4:1. To bylo po gólové stránce od mistra z Rychnova vše a naopak ještě před závěrečnou sirénou upravil na konečných 5:1 Novák P. (Bohuněk P.).



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.