Úřadující mistr si body z Pardubic neodvezl

Úřadující mistr si body z Pardubic neodvezl

Čtyřicet hodin na regeneraci sil měla pardubická Piksla po pátečním zápase s Balaury. Hned v neděli po obědě přivítala mužstvo Zilvaru z Rychnova nad Kněžnou.

   Po půl minutě zápasu byl vyloučen "zlý muž" v dresu Zilvaru Radek Krupička za podražení. Nabídnutou přesilovku Piksla využila za dvacet pět vteřin. Autorem gólu byl Dan Línek po přihrávce od Jakuba Kosteleckého. 1:0.

   Vyrovnání se hosté v modrých dresech dočkali v osmé minutě. Střelcem branky byl Lukáš Holeček, nahrával František Vencl. 1:1.

   V deváté minutě byli současně vyloučeni David Macků (Pik) za podražení a znovu Radek Krupička (Zil) za nedovolené bránění. Hra ve čtyřech na obou stranách sice změnu skóre nepřinesla, sotva však oba potrestaní naskočili na led, napřáhl k dalekonosné střele od modré čáry Hynek Skořepa (Pik) a rozvlnil síť brány, kterou hájil Jan A. Dostálek. 2:1.

   Závěr první třetiny patřil Zilvaru. Na 2:2 upravil skóre Jan Švarc po přihrávce Jindry Barabáše.

    Prostřední třetina, dalo by se říci, byla třetinou brankářů. Jak Vašek Kouba v domácí, tak Honza Dostálek v brance hostí zastavovali jeden puk za druhým a už to vypadalo, že diváci žádný gól neuvidí. Na konec přeci jen jeden padl. Nejmladší hráč Piksly Adam Rob ujel obraně hostů a tvrdou střelou z pravého kruhu trefil prostor mezi horní tyčkou a ramenem hostujícího gólmana. 3:2.

   V třicáté čtvrté minutě to byl opět Adam Rob, kdo posunul, po přihrávce od Kosteleckého, stav skóre na 4:2. Přestože, do konce zápasu měla obě mužstva ještě dvakrát možnost hrát přesilovou hru, na stavu se již nic nezměnilo. Z bodů se tedy radovali domácí.  



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.