Těsné vítězství Salaše na domácím ledě

Těsné vítězství Salaše na domácím ledě

HC Salaš přivítala k druhému letošnímu utkání HC Zilvar. Na domácím ledě jim chtěla oplatit porážku ze začátku sezony.

Od začátku zápasu byl v Třebechovicích k vidění atraktivní hokej. Přes plno šancí na obou stranách však první čast skončila bez branek, přestože si hosté zahráli třikrát v početní výhodě.
Druhá třetina přinesla po několika šancích první gól domácích, kdy Aleš Matějíček překonal hostujícího brankáře Dominika Novotného. Tato branka hru ještě více oživila, zvláště domácím dodala další energii. Ani hosté se však nevzdávali a tak bylo vidět plno šancí na obou strnách. Skóre vydrželo do 23. minuty, kdy David Bastl zapomenutý za obranou hostů skóroval na 2:0. Tímto stavem končila druhá třetina.
V třetí části se snažili hosté zvrátit dosavadní vývoj zápasu. V šesté minutě našel Vojtěch Barabáš osamoceného Františka Vencla, který z první prostřelil domácího brankáře. V poslední části zápasu se hostujícímu tým snažil vyrovnat. Vytvořili si několik zajímavých šancí. Tři minuty před koncem u branky domácích zazvonila tyč, dvě minuty před koncem pak musel domácí brankař Petr Lukášek zlikvidovat samostatný nájezd uvolněného hostujícího útočníka. Domácí poté byli do konce zápasu aktivnější a nepustlili tak soupeře k odvolání brankáře a početní výhodě.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.