Zilvar natočil Poličce říznou rychnovskou desítku a bude bojovat o bronz!

Zilvar natočil Poličce říznou rychnovskou desítku a bude bojovat o bronz!

V Rychnově se jednalo o poslední zápas v základní části obou týmů. Zatímco Polička už šance nakouknout do bojů o medaile ztratila a hrála hlavně o čest a vylepšení obrazu celé sezóny, rychnovský Zilvar měl před sebou zápas pravdy. Potřeboval jednoznačně vyhrát v základní části a tím by si zajistil postup do finálové čtyřky.

První třetina rozhodně nezačala domácí nervozitou z důležitého utkání. První šanci si připravil sedmnáct vteřin po začátku snajpr Jindra Barabáš, který na uvítanou orazítkoval břevno Dalíkovi branky. O dvě minuty později se opět sběrač kanadských bodů Jindra dostal do dvou akcí, ale zatím mu štěstí nepřálo. Domácí byli od začátku jednoznačně lepším týmem a hosté z Poličky se zmohli především na několik zakázaných uvolnění. Rychnovský kolotoč zastavil až faul Vojty Barabáše, který si šel sednout na trestnou lavici. Hned na začátku přesilové hry to byl ale Zilvar, kdo si vytvořil opět díky Jindrovi nebezpečnou šanci na branku. Za celou přesilovku vystřelila Ředkef pouze jednou a s touto šancí si poradil domácí brankář Dominik Novotný. V čase 10:40 se poprvé rozsvítilo červené světlo za brankou Poličského Dalíka. Po asistenci Františka Vencla otevřel skóre zápasu kapitán Vojtěch Barabáš. Domácí se však z vedení radovali pouze půl minuty, než odpověděl poličský Jiří Nespěšný po asistenci Václava Šafáře. Vstřelená branka zapůsobila na hostující tým doslova jako živá  voda a do konce prvního dějství byl na ledě úplně jiný tým. První třetina i tak ale skončila 1:1.

Druhou třetinu nezačala Polička nejlépe. Po šestnácti vteřinách putoval na trestnou lavici Petr Schaffer po podražení Standy Berana. Domácí toho využili, jak nejlépe mohli. V následné přesilové hře se trefil přesně František Vencl po nahrávce Martina „Big Burnse“ Novotného. O půl minuty později se rozezněla siréna znovu, po té co ze závaru před Dalíkem nahrál Petr Dohnálek střelci Petru Lukešovi a ten zvýšil na 3:1. Ve 20. minutě utkání přišlo další zvýšení skóre a z branky se radoval Ondra Barabáš po asistenci bratra Jindry. O minutu později v čase 20.31 se radovali zase hosté na druhé straně hřiště. O branku se postarali bratři Schafferové a snížili tak stav utkání na 4:2. Poslední změnu skóre ve druhé třetině opět obstaral Zilvar. Po druhé v utkání se trefil Petr Lukeš, kterému při úniku dva na jednoho nahrával Lukáš Holeček. Podobná situace se opakovala i na druhé straně, tam ji ale na poslední chvíli zblokoval svojí skoro dvoumetrovou holí Petr Dohnálek. Stav po druhé třetině tak na tabuli ukazoval stav utkání 5:2 pro domácí.

Třetí třetina začala dvěma slepenými přesilovkami Poličky. Místo aby nadělovali hosté, se o slovo přihlásil Jindra Barabáš a ve vlastním oslabení zvýšil na 6:2 po asistenci bratra Ondry. V úplném závěru první přesilovky se opět měnilo skóre. V čase 33:02 se po asistenci Petra Schaffera nemýlil Jan Brůžek a dal Poličským poslední naději za stavu 6:3. Po té si vzal domácí kouč Víťa Kareš timeout, kde se snažil hráčům připomenout, ať se vrátí ke své hře a že to jsou oni, kdo má určovat tempo a směr zápasu. Domácí hráči si jeho slova vzali k srdci a hned po buly se do samostatného úniku dostala rychnovská superstar Jindra Barabáš a jeho branka posunula Zilvar na skóre 7:3. Na gól mu nahrál další z bratrů Vít. A tím se rychnovská centrifuga rozhodně nezastavila ba naopak. Hráči Poličky si zakoupili prodlouženou jízdu až do konce utkání. V šesté minutě třetí třetiny se trefil další z obránců Kuba Pomikálek, jemuž namazal třetí asistencí v utkání Lukáš Holeček. V tu chvíli už byla z dáli vidět bronzová záře. V čase 37.46 se dočkal trefy i bojovník na brankovišti centr Standa Beran. Asistenci si připsal Jindra Barabáš. V 11. minutě třetí třetiny se právě Standa Beran postaral o faul podražení a nabídl tak Poličce šanci na kosmetickou změnu skóre. Místo toho se ale do vyložené gólové šance dostal Lukáš Holeček, ale jeho přesnou střelu do vinglu zázračně vychytal brankář Dalík. Ovšem o chvíli později už takové štěstí neměl. Individuální akcí v útočné třetině se zaskvěl Tomáš Kafuněk a načepoval tak Poličce nefalšovanou rychnovskou desítku. Zápas už se blížil do samého závěru, ale poslední slovo měli přeci jen ještě hosté. Pět vteřin před koncem zamkli hosté Zilvar v jeho třetině a nechytatelnou střelu bekhendem pod víko upravil na konečné skóre 10:4 Petr Schaffer, po asistenci bratra Martina.

Utkání bylo ze strany rozhodčích velice kvalitně vedeno a je třeba také zdůraznit, že sportovní chování obou mužstev bylo na profesionální a přátelské úrovni. Po zisku plného počtu bodů se tak Zilvar posunul tabulkou vpřed a po posledních zápasech soupeřů už nebude horší než na čtvrtém místě. To zajišťuje boj o bronzové medaile v domácím prostředí finálového dne. Poličce budeme přát hodně štěstí v závěrečném turnaji o biskupský chlebíček.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.