Typický zápas play-off pro Zilvar

Typický zápas play-off pro Zilvar

Na chrudimském zimním stadionu se ve čtvrtek 30. ledna otevřely brány play-off. O úvodní duel se postarali domácí Klofani, kteří přivítali soupeře z Rychnova nad Kněžnou. K vidění byl typický zápas play-off plný nasazení a bojovnosti, ve kterém hráči nechali to nejlepší ze svého umu a přítomná hrstka diváků zcela jistě nebyla zklamána. Bylo se zkrátka na co dívat.

A bylo se na co dívat, i když branek bylo v zápase pomálu a diváci si na ně museli trpělivě počkat.

Duel předznamenal své dějství už v 19. hodin, kdy se Klofani pokusili Zilvar pod rouškou přátelského pohoštění nacpat buchtami, koláči a roládami, leč hosté přistoupili k pohoštění velmi střídmě, takže jim nohy v zápase pranic neztěžkly.

Utkání samotné se ubíralo ve svižném tempu a nedalo se říci, že by některé z mužstev mělo výrazněji navrch. Až s přibývajícím časem přeci jen Rychnovští dokázali častěji a výrazněji zatopit domácím, než tomu bylo naopak. Klofanům chyběl vždy pověstný krůček k povedené střele, kterou by ohrozili pozorného Dostálka. To Kočí v domácí svatyni musel několikrát předvést bravurní zákrok a hasit nepříjemné šance hostí.

Zápas vygradoval v poslední třetině, kdy Rychnov zasadil mezi 32. a 35. minutou domácím dva nekompromisní údery, na které byl i vynikající Kočí krátký. Úspěšnými střelci byl nejprve Pomikálek a poté Lukeš. Na tyto branky po třech minutách dokázal ještě odpovědět domácí Kulhavý a vykřesat tak jiskřičku naděje, další snažení Klofanů už ale přišlo v niveč. Neujala se ani dobře sehraná závěrečná power-play. A když i vyhození Zilvaru do prázdné branky skončilo pouze na tyči, uzavřel se účet prvního čtvrtfinále ve prospěch hostujícího týmu. Čtvrtfinálová série se přesouvá do Rychnova, kde se o postupujícím rozhodne v neděli 16. února od 21:00.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.