V předvečer Velké pardubické si Piksla příznačně pozvala Vraníky

V předvečer Velké pardubické si Piksla příznačně pozvala Vraníky

   Úřadující šampiony Vraníky přivítal v městě perníku ohňostroj. To bylo ovšem vše, co je mohlo ten večer v Pardubicích potěšit.

   Slatiňanští v oranžových dresech nezačali vůbec špatně, lépe bruslili a vytvořili si několik šancí, které ovšem nedokázali přetavit v gól. 

   Piksla hrající v bílém hru postupně vyrovnala. V desáté minutě započal své galapředstavení domácí kapitán Dan Línek. Po individuální akci otevřel skóre, 1:0. Přesto že, bylo neustále na co koukat, byla tato branka jediný počin, který se zapsal do statistik první třetiny.

   Úvod do druhé periody vyšel lépe pardubickým, po minutě hry přidal svůj druhý gól Daniel Línek, po přihrávce od Vlasty Kostky. 2:0.

   Přesto, že obraz hry byl stále vyrovnaný, zvýšil již na 3:0, po individuální akci David Macků, tento stav svítil na ukazateli skóre i po druhé siréně.

   V závěrečné části se Vraníci, přes pro ně značně nepříznivý stav, vrhli do útoku. Veškeré jejich pokusy však končili na betonech, či v lapačce výborně chytajícího domácího gólmana Romana Vítka. Naopak, v 34. minutě dovršil hatrick Dan Línek, po přihrávce od Adama Roba. 4:0.

   V 39. minutě se naskytla hostům možnost početní výhody, když za hákování usedl na trestnou lavici Hynek Skořepa. Přesilovku však nesehráli vůbec dobře, naopak, inkasovali. Definitivní podobu skóre tohoto zápasu dal svým čtvrtým gólem Dan Línek. Nechytatelnou bombou z kruhu po přihrávce od Zdeňka Blažka. 5:0.

   Výsledek 5:0 je pro Vraníky až příliš krutý, rozhodně nebyli tak odevzdaným týmem, jak by skóre napovídalo. Tentokrát jim to tam ovšem "nepadalo". 

   V domácím týmu excelovali Dan Línek se čtyřmi góly a brankář Roman Vítek, který vychytal první nulu v letošní sezóně.

   

 

 

 



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.