Zajímavé momenty v zápase Piksly se Zilvarem

Zajímavé momenty v zápase Piksly se Zilvarem

V neděli 28. listopadu se v pardubické aréně uskutečnil zápas dvou celků, jejichž historie sahá až k počátkům této ligy. Z mnoha vzájemně odehraných zápasů se tento přiblížil výsledkem právě k letům dávno minulým, neboť HC Piksla vyhrála nad HC Zilvar vysoko 8:1. Zatímco tým z Pardubic dokázal odehrát svůj standart, týmu z Rychnova nad Kněžnou výrazně zamíchala s kartami současná protiepidemická opatření. Aby dali dokupy dvě pětky, museli využít doslova všech dostupných možností prořídlé sestavy. To s sebou přineslo několik zajímavých momentů, které redakce nemohla ponechat bez povšimnutí a poprosila o komentář samotné aktéry.

Na zápas s HC Piksla jste, Ondro, přijeli v neobvyklé sestavě. Dokonce jsi byl jediný zástupce vaší početné hokejové rodiny. Jak vnímáš tuto nelehkou situaci se skládáním mužstva? Pro tento zápas jsi nastoupil jako kapitán, jak hodnotíš zápas na dané možnosti?

Ondřej Barabáš:  "Současná situace není lehká, ale jako tým nejsme zvyklí se vzdávat. O tom vypovídá už naše samotné začátky působení v KAHL. Byly těžké, ale dokázali jsme se z nich poučit a posunout dál. Současná situace, jak už bylo zmíněno, naše začátky připomíná. Jsem optimista a věřím, že nás to posune dopředu. I když mě mrzí, že náš tým ztratil velké opory, věřím, že play-off vybojujeme. Budeme bojovat i za ty, kteří do zápasu nastoupit nemohou! Moc děkuji všem, jak jste k nedělnímu zápasu přistoupili. Moc si vážím toho, že s vámi mohu hrát."

Jendo, co tě přimělo zavzpomínat na své hokejové začátky, že jsi po mnoha letech nenastoupil jako brankář ale útočník? Byla v tom chuť po změně s dlouhodobějšími vyhlídkami, nebo byla situace se skládáním sestavy opravdu tak vážná? Vrátil bys zpátky roky v bráně, nebo po zápase cítíš, že tvé místo zůstává mezi třemi tyčemi?
Jan A. Dostálek: "Jednoznačně byla situace se skladbou vážná. Byl jsem jedním z těch, kteří dávali jasně najevo ať hrajeme v sezóně dál a nevzdáme to bez boje, tudíž jsem vzal roli, jaká byla potřeba. Jestli jsem byl něco platný, musí posoudit ostatní. Pokud se k týmu ještě někdo připojí a dáme dokupy dvě pětky, moc rád se vrátím zpátky na moje místo, které je už zakotvené v bráně. Ale předpokládám, že se na centru ještě letos objevím v zapasech, kdy bude chytat Dominik."

Sezóna se pomalu blíží do poloviny, ale tvé zapojování se do tréninků bylo vzestupné. Čekal jsi, Vojto, jako nováček, tak rychlý start do ostrého zápasu a hned s velmi zkušeným soupeřem? Co to pro tebe znamená, a jak se sžíváš s týmem? Na ledě jsi se neztratil a blýskl se povedenými momenty, které bouřlivě slavil tvůj fanklub v hledišti, jak hodnotíš svůj první start?

Vojtěch Šípek: "Nástup do sezóny to byl opravdu rychlý. Sotva jsem se naučil zabrzdit a najednou hraju zápas v Pardubicích. Když ale bylo třeba tým podpořit, neváhal jsem. Co se týče povedených momentů, tak si pamatuju především ty nepovedené, kterými jsem můj fanklub celý zápas bavil. Snad jsem splnil očekávání."

Děkujeme hráčům HC Zilvar za jejich komentáře k zápasu a přejeme hodně štěstí do příštích bojů o body.