Druhý den v novém roce, derby v Hradci

Druhý den v novém roce, derby v Hradci

Minulá sezóna byla bohužel svázána spoustou vládních nařízení, která měla za úkol regulovat počty nakažených zákeřným čínským virem. Jedno z protiepidemických opatření zakazovalo sportovat na vnitřních sportovištích, tudíž nebylo možné sezónu KAHL dohrát a pro pár týmů ani rozehrát. V adventním období pomohli hokejovým nadšencům v Pardubicích, kde hned vedle světově proslulého dostihového závodiště postavili kluziště pod širým nebem.

Přesně před rokem, když pomineme jeden den, se odehrálo utkání dvou královéhradeckých celků. Jedním z nich byl ostřílený a tradiční klub HC Salaš HK a druhým HC Angles HK, od sezóny 2020/2021 nováček v KAHL. Jak je již zmíněno výše, nemohlo se jednat o soutěžní mač. Doba bez hokeje ale byla moc dlouhá a tak se královéhradečtí odebrali do nedalekých Pardubic, kde poměřili síly na tamním kluzišti pod širým nebem. Aby se celá akce ještě více ozvláštnila, byl na náklady obou klubů zakoupen pohár, který dostal název „Lví trofej“ a obdržel ho vítěz, jako momentální vládce Hradce Králové mezi týmy KAHL. Letos si pomyslný titul udělí znovu.

 

V následujících řádcích si pojďme oba celky představit.

Začneme administrativně domácími Angels. Ti se letos představili v 6 utkáních. Z nich si ale zatím téměř vždy odnesli monstrózní příděl. Počet inkasovaných gólů se vyšplhal až na 44. Andělé ve druhé polovině sezóny okupují poslední, jedenáctou příčku, když z dosud možných 12 bodů ubojovali 1. Černobílí většinu zápasu drží se svým soupeřem tempo, ale při krátkých blackoutech zejména ve druhém dějství se soupeř rychle dostane na koně. Anděly může ale velmi nakopnout, že proti pardubické Primavéře, která dokáže potrápit i Zilvar, sehráli velmi vyrovnané utkání. Prolomí tedy pořadatelský tým svoji střeleckou smůlu a získá alespoň bod za remízu? Bodově by tak dotáhl 10. Opočno.

 

Slašníci jsou na tom lépe. Z 5 zápasů si odnesli 6 bodů z 10 možných. V posledních třech zápasech obdrželi pouze 4 góly a ve všech těchto utkáních zvítězili. Formu tedy mají, ale…

Po prvním vyhraném zápase jsme se nechali unést a mysleli jsme si, že to půjde samo, což se v následujících dvou ukázalo, že jsme se mýlili. Máme za sebou 2 prohry, což neprojevuje největší spokojenost.
V zápase proti Angels si musíme dát pozor na zbytečné chyby ve středním pásmu, které nám prohráli minulé zápasy. Nesmíme se nechat unést výsledky Angels, protože umí hrát kvalitní hokej a umí hodně potrápit. Jediné co nám může vyhrát je 100% výkon,
“ říká Josef Kvasnička, který je nejproduktivnějším hráčem zelenočerných. V dosavadním ročníku nastoupil do čtyř klání, ve kterých vstřelil 6 branek. Nenastoupil ovšem v duelu Salaš versus Polička, ale i bez něho tradiční tým KAHL z Hradce nadělil 6 gólů do sítě soupeře. Tým má tedy bezesporu velikou sílu.

Oba celky v průběhu sezóny prošly personální obměnou. Musely rozloučit s některými hráči, jejichž místa ale rázem zaplnily novými tvářemi. Andělé posílili před Vánoci o celkem 3 nová jména. Tvrzení, že se hráči navzájem znají a lze tak snadno předvídat, jak se soupeř zachová, se může záhy někomu vymstít.

Bude to snad zápas o jedné velké neznámé?