BK ŘKF Polička slaví druhé vítězství, ale Angels byli tuhým oříškem.

BK ŘKF Polička slaví druhé vítězství, ale Angels byli tuhým oříškem.

Po zahřívacích pěti minutách se jako první osmělili hosté, D. Černín ve spolupráci s kapitánem J. Langhansem procedili za domácího J. Dalíka puk v 6. minutě – 0:1. Na loňskou výhru z kategorie „s prstem v nose“ mohli domácí definitivně zapomenout o tři minuty později, když si stejná dvojice zopakovala spolupráci – 0:2. Hned o minutu později se naštěstí utrhl ze řetězu T. Lorenc. Při zakončení myslel i na diváky, kteří kromě krásné branky aplaudovali i povedené „rybičce“. Uplynulo dalších 34 sekund a bylo vyrovnáno, to v sobě našel včerejšího kapitána D. Šafář – 2:2.

I druhá perioda začala zahřívací pětiminutovkou, po které opět udeřili v rychlém sledu 2x hosté. Poprvé se trefil M. Kavánek. Za necelé 2 minuty upravil na 2:4 O. Zvolenský. Domácí odpověděli v 29. minutě. Jako střelec zaúřadoval P. Čípek, který jinak úspěšně plní roli záplaty na jakoukoliv díru v sestavě - 3:4. Kaňkou se naopak stal moment, kdy po celkem nevinném faulu zůstal ležet domácí M. Vraspír. Do akce musely záchranné složky a vyhozené rameno bylo vráceno kam patří až na litomyšlské chirurgii.

Do poslední části vstoupili domácí s redukovanou sestavou. Zvýšený tlak přinesl ovoce hned v 32. minutě, prosadil se, jak jinak Šafář, tentokrát Václav (st.) – 4:4. Pak už přišly chvíle benjamínka S. Šafáře, který v 39. minutě zaznamenal vítěznou trefu a minutu a půl před koncem stvrdil poličské vítězství na 6:4.

HC Angels podali srdnatý výkon a dali zapomenout na rok starý debakl 0:12. Letos bezpochyby potrápí nejednoho soupeře. Ředkev si připsala 2. vítězství v sezoně. Hvězdou zápasu byl bezpochyby Samuel Šafář, který zaznamenal první gól (a) a první asistenci v KAHL (b), navíc 3 kanadské body v zápase (c) a k tomu vítěznou branku (d). Prořídlé regály klubového špajzu tak čekají lepší časy. 



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.