V bratrském derby zvítězil zkušenější Zilvar

V bratrském derby zvítězil zkušenější Zilvar

Vzhledem k blízké vzdálenosti obou měst by se zprvu dalo říci, že se bude jednat o nemilosrdné derby plné střetů, ale v případě těchto mančaftů je to přesně naopak. Jsou si blízké již od samého počátku HC Vincent, kdy jeho zakladatel Alojs Šeliga zprvu hrál v rychnovském Zilvaru. Oba celky spolu taktéž čas od času absolvují přátelák, či trénink.

Utkání první sezóny bylo plné očekávání s chutí do hry. To se hned také projevilo na vstřelených brankách. O první trefu utkání a svoji první v KAHL se postarala nová posila Zilvaru Libor Bednář, kterému asistoval bek Martin Novotný v přesilové hře. Hosté z Opočna/Dobrušky nechtěli zůstat pozadu a tak si šikovným brejkem Jelínka a Kuncové zajistili taktéž první branku zápasu. V čase 13:48 měl však poslední slovo v 1. třetině opět domácí tým, kdy se po asistenci Víta Barabáše trefil v utkání poprvé starší Ondřej.

Pár minut po zahájení druhé třetiny se ukázala další nová posila rychnovského celku Lukáš Liška, který projel defenzívou Vincenta jako ostrý nůž rozpuštěným máslem a zavěsil na skóre 3:1. Zápas se hrál v efektivním tempu, avšak dost často hlavně ve třetině Vincenta.  Výstroj hostujícího brankáře Jiřího Štantejského spolykala a odrazila tolik puků, že další branka už byla otázkou času. Ta přišla v 25. minutě, kdy střelu žraloka Kuby Pomikálka dorazil opět Ondra Barabáš. O necelou minutu později se vyznamenal mistr přihrávek Honza Švarc a namazal šikovně Lukáši Holečkovi na 5:1. To na druhé straně domácí Dostálek si moc na puk nešáhl, pokud ho zrovna nelovil ze sítě, jako o minutu později po brance domácích. Střelu z poza obránce nasměřoval Flégl přesně do růžku domácí branky a Vincenti tak na chvíli snížili stav utkání opět o tři branky.

Třetí třetina byla gólově nejbohatší. Minutu po jejím zahájení rozvlnil síť po druhé nováček Libor Bednář. V čase 33:31 se po asistenci Lukáše Holečka dočkal zasloužené odměny také Standa Beran, který zúročil svůj urputný boj v zápase před brankovištěm. Již na 8:2 přidával přesně v 39. minutě již sám Lukáš Holeček po asistenci Franty Vencla. Hra se na malou chvíli ocitla i na druhé straně ledu, kde se další střelou z poza obránce připomněli hosté a snížili na 8:3. O poslední branku Vincenta se postaral Tomáš Korman. Poslední slovo měli nakonec přece jen domácí. Dvě minuty před koncem dovršil svůj hattrick Ondra Barabáš po asistenci Libora Bednáře a desátou branku utkání 15 vteřin před koncem vsítil Lukáš Holeček po nahrávce Honzy Švarce.

Vyzdvihnout je potřeba také skvělou fanouškovskou základnu, která udělala zápasu úžasnou kulisu. Po utkání se část obou mužstev sešla na posezení, kde se k domácímu pohoštění podával dobrušský Rampušák, o který se postaral vedoucí hostujícího družstva Alojs Šeliga. Doufejme, že při dalším možném střetnutí, se nás po zápase sejde více.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.