Hradecké derby ovládl favorit

Hradecké derby ovládl favorit

 

I když podle výsledku by se mohlo zdát, že se v tomto derby jednalo o „One team show“, ve skutečnosti nebyl duel odehrán tzv. „na jednu bránu“. Možná by se celý zápas vyvíjel jinak, kdyby se týmu HC Angels podařilo proměnit dvě slibné šance v úvodu utkání. Žel, nestalo se tak. Šance se střídaly na obou stranách, i když bylo vidět, že HC Salaš má na ledě navrch. K zásadnímu zlomu zřejmě došlo 2,5 minuty před koncem 1. třetiny, kdy během těchto 2,5 minut nasázela Salaš tři góly.

 

Druhá třetina se odehrála pod taktovkou HC Salaš. Angels si sice opět vypracovali několik slibných šancí, ale ani jednu se nepodařilo proměnit v gól. Něco podobného, co znají hradečtí fanoušci z extraligy u HC Mountfield :-). Naopak, Salaš přidala další 4 góly.

 

Do poslední třetiny naskočili Angels s malou změnou, sestavu stáhli na 2 lajny, a minutu po začátku 3. třetiny se zdálo, že by to mohl být krok správným směrem, protože Vojta Burian ve spolupráci s Davidem Kolínem dotlačili puk do branky a Angels konečně skórovali. Jenže tím také „gólová nadílka“ v podání HC Angels skončila :-). Ne tak nadílka Salaše. Poslední dvě trefy utkání si pro sebe nechala v zásobě nová akvizice HC Salaš – Kája Kašparová, která, jak sama po utkání prozradila, bude muset přispět do klubové pokladničky za vstřelenou „desítku“.

 



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.