Kapitánem Zilvaru se stal Ondra Brarabáš, asistenty Holeček a Švarc

Kapitánem Zilvaru se stal Ondra Brarabáš, asistenty Holeček a Švarc

Po nečekaném oznámení konce kariéry Vojty Barabáše a předem nejisté účasti v dalších sezónách u jeho bratra Jindřicha, bylo jasné, že se musí zvolit nový kapitán a jeho asistent. Po volbě v kabině se většina vyslovila pro spoluzakladatele týmu Ondru Barabáše. Asistenti byli zvoleni dva a to Lukáš Holeček a Honza Švarc. Nejstarší z bratrů Barabášů je šestým kapitánem v historii týmu, dva asistenty má tým z Podhůří Orlických hor vůbec poprvé.

Všechny tři jsme poprosili o krátký rozhovor.

Po 11 letech se kruh uzavřel a ty ses Ondro konečně stal kapitánem, cítíš teď ještě větší odpovědnost, než jen jako lídr v produktivitě na ledě?

,,V první řadě moc děkuji klukům za důvěru. Moc si toho vážím. Větší odpovědnost za tým si nepřipustím. Chci být pro tým co největším přínosem. To bylo mým cílem před tím a zůstává to i teď. Pokud budu moci pomoct týmu, rád pomohu ať už v roli kapitána nebo hráče.“

Jsi spokojený s volbou asistentů?

Ze zvolených asistentů mám radost. Kluci makají, tým povzbuzují a ženou svými výkony dopředu. Jsou pro ostatní kluky vzorem, určitě si áčko zaslouží.

Máš konkrétní cíl, nebo na mysli nějakou změnu v roli kapitána?

,,Konkrétní změny úplně nemám. Chtěl bych být k ruce Víťovi. Co bude potřebovat, tak zařídit. Chtěl bych podporovat kluky na lavičce a to hlavně psychicky.  A pak samozřejmě co bude potřeba.“

 

Jako lídři na ledě, jste již několik sezon, přece jen, překvapilo vás, že jste byli zvoleni?

LH: Samozřejmě, že mě to překvapilo. Kabina je plná hráčů, kteří jsou v týmu o mnoho déle, než já, a tak jsem s rolí asistenta úplně nepočítal. Důvěra, kterou jsem od kluků dostal, mě ovšem potěšila. Snad budeme s Honzíkem Ondrovi dobrými pomocníky.

JŠ: Necítím se jako lídr na ledě, cítím se jako člen dobrého týmu. Takže to bylo milé překvapení. Nejvíce mě potěšilo, že mi spoluhráči takhle věří.

Změní se pro vás konkrétně něco? Jako třeba přístup k zápasům, hecování v kabině a na střídačce, větší rozmluvy s rozhodčími?

LH: V Zilvaru jsme parádní parta, takže ať už by tyhle tři písmenka dostal kdokoliv, táhli bychom stále za jeden provaz a to je nejdůležitější. Nasazení a hecování tedy zůstane stejné, a pokud bude třeba řešit nějaké události s rozhodčími, rád se zapojím.

JŠ: Myslím, že do každého zápasu jdeme na sto procent, takže v přístupu k zápasům velká změna nebude. Na druhou stranu rád využiju příležitost, více komunikovat s rozhodčími. Budu se také i nadále snažit spolutvořit dobrou atmosféru nejen v kabině, ale i v zápasech. Což není tak těžké, protože máme v týmu skvělé lidi a myslím, že jako tým fungujeme dobře.