Ředkev prohrála se Salaší gólem z poslední sekundy

Ředkev prohrála se Salaší gólem z poslední sekundy

Zápas tentokrát nezačal v ani trochu vycházkovém tempu. První souboje a zákroky dávaly tušit vyhrocené klání. Vyloučení přišlo hned po třech minutách hry, skóre se poprvé změnilo o deset minut později. Přihrávku P. Dvořáka zužitkoval P. Šimon. Zajímavostí pohledné akce bylo, že po celou dobu jejího trvání puk nepřekročil průměrnou cestovní rychlost lenochoda na penzi. Gólman hostů Jech čekajíc na přílet střely patrně usnul - 1:0.    

Do druhé části tak vstupovali domácí v mírném vedení, ale to vzalo za své hned v 17. minutě, kdy se prosadil hostující Kvasnička - 1:1. Domácí si vzali vedení zpět o necelých 5 minut později, J. Vraspír našel chirurgicky přesným pasem T. Lorence, který měl správně nastavenou hůl - 2:1. Brzy následovalo osvěžení v podobě hry 4:4, za hosty předvedl vysokou hůl D. Bastl, své oblíbené nedovolené bránění ukázal P. Šimon. Více prostoru na ledě nejvíc svědčilo K. Kašparové, která v čase 27:26 vyrovnala - 2:2. Za necelou minutu bylo s domácími ještě hůř. Zatímco na trestné lavici zpytoval svědomí T. Lorenc, do té "správné" části zápisu o utkání se podruhé a naposledy zapsal hostující Kvasnička - 2:3.

V poslední části sílil tlak domácích a vše směřovalo k velkému finále. Hra se přiostřovala, na ledě se množily tvrdé zákroky i drobné potyčky. Znesvářené dvojice si diskrétně vyměňovaly pozvánky na pozápasových 10dk bumdotlamy. Hosté si zahráli přesilovku při vyloučení Z. Krále, domácí zas při vylouční M. Sedláčka. Obé bez využití. Na počátku 43. minuty přidal hostující Kvasnička další záznamy do zápisu o utkání, tentokrát značně zatížil rubriku o vyloučených. Držení hole znamenalo 2 minuty, nesportovní chování 10 minut, hříšník ještě stihl v kostce zhodnotit inteligenční kvocient pana rozhodčího, ten ho za to poslal do sprch. Cestou do kabin si možná broukal známý kostelní šlágr o tom, že "po lásce poznají Křesťany", kdo ví. To už se ale domácí odhodlali ke hře 6 proti 4. Drtivý tlak nakonec vyústil ve vyrovnávací branku, když minutu před koncem dělovkou do horního růžku srovnal Z. Král. Bohužel pro domácí to ještě zdaleka nebyl konec. Místo aby se spokojili s bodem, pustili se do bezhlavého útočení, které vyvrcholilo brejkem hostů. Ten se podařilo zastavit přesně v poslední sekundě zápasu za pomocí faulu. Rozhodčí tedy krutě, ale spravedlivě nařídil trestné střílení ve prospěch hostů. Faulovaný útočník pochopitelně neměl na exekuci pražádnou chuť, proto se z nájezdu omluvil kvůli hlubokému zranění. Patrně na duši. A tak svůj "přínos pro ligu" mohl ukázat pan hokejista M. Sedláček. Za vydatného bučení domácích fanoušků svůj nájezd bezpečně proměnil - 3:4. Část salašníků se pak rozhodla odpovědět ochozům stejnou mincí a tak se mohl v plecharéně klidně točit klip k písničce Krávy, krávy, jak si vlastně povídáte. Ve vzniklé atmosféře se dá za úspěch považovat i fakt, že při podávání rukou nedošlo na pravou českou fackovanou. Znechucení ze zápasu neskrýval ani pan rozhodčí Procházka, když se loučil slovy: "tohle fakt nemám zapotřebí pískat". 

Ředkev ztratila dobře rozehraný zápas svojí stupidní chybou a poprvé v sezoně přišla o body. Šanci na domácí reparát bude mít proti HC Primavera 10.12.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.