Chrudimské derby pro Gladiátory ‼️

Chrudimské derby pro Gladiátory ‼️

Utkání začalo a víceméně po celý zápas probíhalo v očekávaném tempu, Gladiátoři měli více ze hry, přesto o výsledku nebylo dlouho rozhodnuto. Gladiátory do vedení na konci páté minuty poslala bratrská souhra kluku Bohatých, Honza přihrával a Kuba pěknou střelou nad beton brankáře Němečka otevřel golový účet utkání - 1:0. Vyrovnaní Klofanů přišlo až v závěru první třetiny. Klofani zavezli kotouč do svého útočného pásma, v nepřehledné situaci kdy se puk schoval mezi několika bruslemi jej našel Martin Hobza a uklidnit jej do správných míst mu již nedělalo sebemenší problém - 1:1. Kdo by si myslel, že tímto výsledkem skončila úvodní třetina, byl  by na omylu, protože několik vteřin před prvním klaksonem nabral Petr Tamchyna rychlost, objel branku Gladiátorů a schovanou střelou poslal Klofany do vedení - 1:2.

 

V minulých sezonách by se možná Gladiátoři po dvou rychlých brankách v závěru třetiny sesypali, dnes již nikoliv, kádr vyspěl ve všech směrech a druhá třetina toho byla jasným důkazem. Hned z kraje druhé třetiny se vhazovalo v útočném pásmu Gladiátorů, Martin Makula vyhrál buly takovým stylem, že puk šel přesně na hokejku Davida Šikla a ten nádhernou střelou bez přípravy vyrovnal - 2:2. Ve 20. minutě dostali Gladiátoři možnost přesilové hry a touto možností nepohrdli. Martin Makula dokázal v předbrankovém prostoru najít odražený kotouč po zákroku brankáře Němečka a poslal Gladiátory do vedení - 3:2. Gladiátoři vedli a od této doby na ledě existoval pouze jeden tým. Dvoubrankový náskok Gladiátorům získal Roman Sotona, který individuální akci z obranného pásma projel až mezi kruhy a tam krásnou střelou prostřelil brankáře Němečka mezi nohy - 4:2. Nic dalšího se ve zbytku druhé třetiny nic nestalo.

 

Poslední třetina byla ze všech nejklidnější, z této části hry stojí za zmiňku pouze nádherná branka Lukáše Červenky, kdy si náš obránce najel až do útočného pásma, kde dostal nádhernou přihrávku od Davida Šikla a svoji šanci proměnil pěknou střelou - 5:2.

 

Gladiátoři tak zvládli i třetí utkání v letošní sezóně a prozatím jim v cele soutěži patří 1. místo s velmi kladným skóre 20-6. Včerejším vítězstvím jsme si také zajistili místenku v letošním Play Off.

 

Děkujeme týmu Klofanů za předvedený bojovný výkon a zápas hraný ve vysokém tempu. Především ale děkujeme za zápas v duchu zdravé rivality a hlavně fai-play.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.