Čtvrtfinále Klofanů a Balaurů přineslo drama až do posledních minut

Čtvrtfinále Klofanů a Balaurů přineslo drama až do posledních minut

Po delší odmlce proklouzli Klofani do play-off. Z možných variant celkového umístění, které rozhodly až zápasy soupeřů, na ně ovšem zbyla ta nejméně oblíbená. Čtvrté místo a jako soupeř neporažený celek Balaurů. Pojďme se podívat, jak se nakonec vzájemný duel vyvíjel a to pohledem komentátora, který přítomen na zápase nebyl, nicméně má před očima zápis utkání.

Zajímavou pikantností byla (alespoň podle zápisu) přítomnost Aleše Švejdy, který je všem klofanským příznivcům znám pod přezdívkou Ovečkin (pro hru se zatmaveným hledím). Zatímco v prvních sezónách řádil na ledě s Klofanem na prsou a poté přesídlil na dráhu rozhodčího, v tomto duelu si vyzkoušel opačnou pozici a sice v dresu pardubických Balaurů. Jak se však sluší a patří, proti svým bývalým parťákům se žádným zápisem do statistik nezapsal.

Zápas přinesl skvělý hokej. V první třetině se radovali hosté brankou Turyny - 0:1. Ve druhém dějství zase kontroval na straně domácího mužstva Sodomek - 1:1.

Utkání bylo vyrovnané ještě ve 39. minutě, kdy na předchozí vedení Balaurů zařízené Teplým (1:2), zareagoval nejproduktivnější hráč Klofanů Kulhavý (2:2). Zázrak se však u řeky Chrudimky nekonal. Soupeř dokázal využít chyby ve střídání Klofanů, kterou potrestal Novák - 2:3. O několik vteřin později využil nekoncentrovanosti domácích Dymák a zvýšil na 2:4. Definitivní naděje poté Klofanům uhasly o další dvě minuty později, když pečetil celkové vítězství Balaurů Turyna. Klofani podlehli v prvním čtvrtfinále Balaurům 2:5.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.