Zápas mezi HC Zilvar a HC Angels

Zápas mezi HC Zilvar a HC Angels

      Dnešní hokejový zápas mezi HC Zilvar a HC Angels, hraný v pozdních večerních hodinách na Zimním stadionů v Rychnově nad Kněžnou nabídnul opět zajímavou podívanou. Krátké slovo na úvod, a teď už k samotnému utkání.

       Hned po prvním buly se domácí pokusili rychlým přechodem zaskočit hosty. Skóre se taky záhy měnilo, ale na druhé straně, týmy ani nestihly protočit sestavu a Angels díky důraznému tlaku před bránou soupeře otevřeli brankový učet tohoto utkání. 0 : 1.  Domácí chtěli rychle odpovědět na nepřiznivý stav a to se jim také za krátkou chvilku povedlo slušnou střelou od modré a vyrovnat stav na 1 : 1.  Solidní tempo v zápase a častá střelba hlavně domácích borců, udržovaly oko diváků, kteří neúnavně povzbuzovali hráče, stále ve střehu. Při jednom ze závarů před brankou hostí došlo k situaci, kdy nebylo jasné, zda kotouč přešel brankovou čáru, a rozhodčí nařídil vhazovaní v pravém kruhu, hosté v duchu fair play přiznali že se tak stalo a skóre se nám opět měnilo. 2 : 1. Toto gesto ocenila i domácí střídačka tradičním poklepáním hokejek o mantinel. Snaha Angels dotáhnout nepřiznivý stav se naplnila ještě v prvním dějství a svižnou ranou od mantinelu se skóre zastavilo na stavu 2 : 2.

        Obraz hry v prostřední části se příliš nezměnil vůči té první. Zilvar se snažil rychlými pasy přecházet do přečíslení a hostující brankář výbornými zákroky držel remízový stav. Bohužel na jednu dorážku už ale nedosáhl a Zilvar šel opět do vedení.  3 : 2. Hra Angels byla postavená na napadání a na brejkových výpadech do třetiny domácích, kde párkrát také zahrozili. Druhá třetina skončila těsným vedením Zilvaru.

        Ze třetí třetiny uběhlo jen 9 vteřin a domácí přidali uklidňující branku na 4 : 2. Snaha hostů o zdramatizování vývoje utkání přinesla spoustu osobních soubojů, po kterých bylo vyloučeno několik hráčů na obou stranách . Za zmínku stojí i přesilovka 5 na 3, kterou hosté nedokázali využít, a dokonce po jednom kuriozním odrazu od plexi se v oslabení domácím naskytla šance, kterou se jim podařilo využít. 5 : 2. 

        Do konce poměrně slušného utkání se skóre již nepohnulo a Zilvar si vcelku zaslouženě došel pro vítězství.

     To je pro dnešek vše z Rychnova nad Kněžnou. Sláva vítězům, čest poraženým.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.