Balauři se po 7 letech v lize dočkali svého prvního zlata

Balauři se po 7 letech v lize dočkali svého prvního zlata

Na úvod je třeba říci, že zápas sliboval rychlý hokej, neboť oba týmy mají spoustu mladých a talentovaných hokejistů. Díky novému formátu soutěže se však tyto celky potkali naposledy v loňské sezóně v boji o 3: místo, ze kterého vyšli vítězně Balauři. Nebylo tedy možné moc spekulovat o tom, jak se bude zápas vyvíjet, a fanoušci si museli počkat na samotné utkání.

Hned po vhození prvního buly bylo jasné, že finálový zápas KAHL přinese napínavý a vyrovnaný hokej. Gólově však do zápasu vešli lépe Gladiátoři, kteři překonali pardubického golmana Špačka v 11. minutě, a to střelou Zeleného, která následovala po přihrávce Sotony. První třetina tak skončila lépe pro chrudimisky celek 0:1.

V druhé třetině Balauři přitlačili na pilu, a vyprodukovali spoustu šancí a strávili podstatnou část třetiny v útočném pásmu. Tento tlak se vyplatil a přinesl hned 2 krátce po sobě jdoucí branky. První vstřelil Vít Kouba v 23. minutě svému bratrovi Václavu Koubovi střežícímu bránu Gladiátorů, a to po přihrávce Kubáče. O půl minuty později prostřelil gólmana Koubu pardubický snajpr Kvapil. Gladiátoři však stihli odpovědět, a to v 28. minutě, kdy Bilý po přihrávce Sotona využil přesilovoui hru a zápas vyrovnal. Druhá třetina tak skončila 2:2.

V tento moment bylo jasné, že třetí třetina přinese napínavou bitvu o biskupský pohár. Očekávání byla vyplněna a třetí třetina skutečně přinesla hokej tzv. nahoru dolů s šancemi na obou stranách. Vyrovnaná hra a stupňující nervozita přinesla Balaurům přesilovoiu hru. Poté, co se Balauři usadili v útočném pásmu Gladiátorů, nahrál Dymák Turynovi na modrou čáru, a ten prudkou střelou z voleje prostřelil vsechny hráče včetně gólmana Kouby. Balauři se tak poprvé v zápase dostali do vedení. Ačkoliv oba celky bojovaly dále, gólmani již byli do konce zápasu bezchybní a z poháru se tak mohli radovat po sedmi letech Balauři.

Čekání Balaurů bylo ukonce a oslavy hodné mistrovského titulu mohly započít.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.