Ředkef nebodovala ani napočtvrté

Ředkef nebodovala ani napočtvrté

Ředkef si na závěr první třetiny letošního ročníku vyzobla další z papírově nejtvrdších oříšků - rychnovský Zilvar. Hosté se tradičně při rozbruslení nemohli vejít na led. Domácí postavili opět kohokoliv, kdo šel zrovna okolo plecharény - 11 statečných, z toho brankář 1ks a 2 obránci. Po předchozích výkonech ředkve dali domácí fanoušci často přednost teplu domova.

 Zajímavá statistika probíhajícího ročníku. Pokud ředkef obdrží v zápase první branku, vždy prohraje. Zatímco pokud ji vstřelí, schytá debakl. S tímto vědomím šli domácí do zápasu a již ve třetí minutě nechali ve střelecké pozici hostujícího J. Švarce - 0:1. První třetina nabízela poměrně vyrovnaný zápas, hosté sice bruslili jak kdyby nebylo žádné zítra, ale domácí se mohli spolehnout na profesorskou hru a občasné nebezpečné výpady.

 I ve druhé části probíhal vyrovnaný zápas. Ve 21. minutě se odebral na odpočinek na trestnou lavici domácí P. Šimon za podražení, sportovně zareagoval o 2 sekundy později hostující Holeček a odebral se tamtéž. Ve hře 4:4 branka nepadla. Že má na Pavla Šimona špatný vliv severovýchodní roh kluziště se ukázalo o 2 min později kdy se zde dopustil sekání. Nabídnutou přesilovku tentokrát Zilvar využil M. Bednářem - 0:2.

 Hned v úvodu 3. části vytvořili hosté v brankovišti domácích konstruktivní chaos ve kterém se nejlépe zorientoval Vencl - 0:3. Když za 4 minuty zvýšil L. Bednář na 0:4, měli domácí po nadějích. Přesto našli svého hrdinu. V 37. minutě se přesné střely dopustil V. Šafář st. a z výšin dvou vstřelených branek v sezoně shlíží na své neproduktivní spoluhráče. Ředkef má oporu ve vynikajícím O. Slaném v brance, pokud však útočníci nevysuší střelný prach, není moc šancí na úspěchy. 

Pod dlouhé době se na faře uskutečnilo i pozápasové posezení. Nad žejdlíkem poličského, respektive svijanského piva probrali soupeři své letošní ambice a hezky tak uzavřeli první adventní neděli.



Jak utkání probíhalo se můžete podívat na detailu zápasu.