Reportáž ze zápasu Klofani - Angels ze 7.12.

Reportáž ze zápasu Klofani - Angels ze 7.12.

Reportáž ze zápasu Klofani - Angels ze 7.12.

Začátek zápasu vypadal, jako by hráči Angels měli jet lag. Z Hradce do Chrudimi to není daleko, takže jsme to přisuzovali pozdním startu zápasu (21:15). Prvních 9 minut to vypadalo jako na veřejném bruslení s občasnými individuálními výpady. V 10. minutě byl vyloučen Pleskot. Po úspěšném vyhození do obranného pásma Klofanů se nešťastně srazili Pavlík s Langhansem, oba zůstali ležet na ledě (již zmiňovaný moment) a rozhodčí nechal hru běžet, i proto, že Klofani hnali 3 na 2 do útoku, který byl přerušen až vynuceným faulem Miláčka, který dojížděl přečíslení. Angels šli do oslabení 3-5. Paradoxně byli domácí více nebezpečnější až ve hře 5-4 kdy dali gól; po přihrávce Vtípila skóroval LIGR - 1:0. 

Poté měli převahu Klofani až do doby kdy fauloval Špaček. Angels se pomalu díky přesilovce konečně dostali do tempa. Špaček se vrátil z trestné lavice a po 21 vteřinách šel opět za katr, kdy fauloval Matese a ten hloupě oplácel, tak si šli odpočinout oba dva. Po půl minutě od vyloučení po střílené přihrávce Hančáka TICHÝ uklízí nádhernou tečí do brány - 1:1. Ve 21. minutě, než se stihl soupeř rozkoukat ,Chmel F. přihrává na PLESKOTA a ten zametl pod víko do brány - 1:2. 27. minuta a sporné vyloučeni F. Chmela za hru tělem při útoku a jeho 60 kilech bylo „odměněno“ únikem MATESE a gólem v oslabení 1:3. 

Ve 38. minutě se prosadil kapitán LANGHANS, kterému nalil Miláček a skóre už bylo 1:4, to však neunesl Špaček, který necelou minutu po gólu šel v dnešním zápase už potřetí na trestnou, tentokrát za krosček na F. Chmela, který skončil s naštípnutým žebrem. Po návratu Špačka z trestné se podařilo Angels naposledy v dnešním utkání skórovat. Burian na HANČÁKA a ten to vzal na sebe a nekompromisně zakončil 1:5. Před koncem utkání ještě fauloval Vitáček, ale přesilovka se odehrála už na půl plynu takže konečné skóre zůstalo 5:1. Děkujeme 3 divákům za podporu.

Je nám moc líto, že při zápase došlo ke dvěma větším zraněním, žel tyto zranění se stávají i v bezkontaktním hokeji, a rozhodně ani na jedné straně nešlo o žádný úmysl. Oběma zraněným hráčům, Lukášovi i Filipovi, přejeme brzké uzdravení


Tým HC Angels